2012. október 28., vasárnap

India Nagydíja

A sok előzés ellenére a verseny közel nem volt olyan izgalmas, a helycserék többsége csupán a DRS-nek volt köszönhető.
A rajtot követően Button megelőzte Hamilton-t, a hosszú egyenesben Alonso a két McLaren-t, majd féktávon visszavették a helyüket, de Fernandonak sikerült besorolni Jenson mögé, 4.-nek. 


Schumacher defektet kapott Vergne első szárnya miatt. A 4, 6. körben Alonso és Hamilton is megelőzte Button-t. A 16. körben Grosjean megelőzte a 10. Maldonado-t, majd Senna is javított pozícióján. Perez megelőzte Ricciardo-t, majd elfékezte magát. Egy körrel később mikor Sergio előzése sikeres volt, nekiment Daniel első szárnyának és defektet kapott. Két kör múlva a mexikói kiállt a boxba – befejezte a versenyt. Grosjean és Senna is megelőzte Rosberget, de Nico visszavette helyét Brunotól. A 29. körben Massa boxkiállása után Raikkönen elé jött vissza, majd oda-vissza előzték meg egymást, melyből Felipe jött ki nyertesen. A 31. körben Kobayashi, Maldonado és Senna nagyon közel volt egymáshoz, olyannyira, hogy Pastor megpróbálta megelőzni Kamuit, kicsit összeértek, Maldonado defektet kapott. A 33. körben Hamilton kiment a boxba kerékcserére , egyúttal kormányt is cseréltek. 


A 35. körben Button megpróbálta megelőzni az 5. Grosjean-t, de ez nem sikerült. A 45. körben de la Rosa fékhiba miatt kicsúszott a gumifalba. A 48. körben Alonso megelőzte a 2. Webber-t. Az 52. körben Senna megelőzte Rosberget, így feljött az utolsó pontszerző helyre. Vettel-nek megsérült a padlólemeze és leért, így kicsit veszített a tempójából, de pár körrel később ugyanúgy ment, mint azelőtt. Alonso a végére lelassult, Schumacher pedig kiállt a boxba az 58. körben. 
Sorozatban negyedszer nyert Vettel, ezúttal Alonso és Webber előtt. 
A két McLaren lett a 4. és 5. Raikkönen lett a 7, Massa mögött. Hulkenberg, Grosjean és Senna is pontszerző lett. A két Mercedes ismét nem szerzett pontot.

A következő futam jövő héten Abu Dhabi-ban lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése