2012. október 7., vasárnap

Japán Nagydíj

A rajtot követően Vettel megtartotta vezető pozícióját, Kobayashi feljött másodiknak, Button harmadiknak, Massa pedig a kilencedik helyről a negyedikre. Grosjean nekiment Webber-nek (valószínűleg Perez-re figyelt), Alonso kiesett, Raikkönen hátulról nekiment – szerintem versenybaleset volt. Senna és Rosberg is találkozott – Nico versenye véget ért. 


Bejött két körre a Safety Car. Raikkönen kicsit kitessékelve megelőzte Perez-t. 4 kör múlva Sergio a kanyarba beesve megelőzte Hamilton-t. Grosjean 10 mp-es stop and go-t kapott a rajti manőveréért. A 19. körben Perez megpróbálta megelőzni Hamilton-t, Lewis ezúttal határozotabb volt, így a mexikói kicsit ráment a fűre, ennek következtében kiesett. Senna kapott egy áthajtásosat a rajti incidensért. A 32. körben mikor Hamilton kijött a boxból Raikkönen majdnem megelőzte, de a brit kiterelte a finnt. Az utolsó körökben Button közel volt a harmadik helyen autózó Kobayashi-hoz, de nem előzte meg. 
Vettel rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Massa és Kobayashi végzett. Mindhárman nagyon örültek, érthetően, hiszen Sebastian jelenleg csak négy pontra van a bajokságot vezető Alonso-tól, Felipe hosszú idő után újra felállhatott a pódiumra és Kamui hazai közönség előtt lett harmadik. Ami még megemlítendő, hogy Webber 9. lett a 22. helyről, Schumacher pedig a 23. helyről rajtolva 11.

Következő futam Koreában lesz egy hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése