2012. október 14., vasárnap

Korea Nagydíja

A rajtnál Vettel feljött az első helyre, Alonso a harmadikra – megelőzve Hamilton-t, míg Massa megelőzte Raikkönen-t. Kobayashi nekiment Button-nak, valószínűleg Rosberg-et is eltalálta – Jenson kereke kitört, ezzel véget ért a versenye, Nico is félre kellett álljon Mercedesével. 


Kamui boxutca áthajtásos büntetést kapott. A 14. körben Grosjean és Hulkenberg egyszerre ment ki a boxba, kicsit érdekesen engedték el őket – de szerintem nem volt vészes. A 16. körben Perez a negyedik volt, majd sorban előzték meg. A 20. körben Grosjean megelőzte a nyolcadik Maldonado-t. Massa, majd Raikkönen is megelőzte Hamilton-t, azonban Lewis visszaelőzte Kimit. A 40. körben Grosjean támadta Hamilton-t, de ehelyett Hulkenberg előzte meg mindkettőjüket. 


A 47. körtől Lewis Vergne-t támadta. A francia szépen védekezett, pár kör múlva megelőzte Ricciardo-t. Az 53. körben Hamilton McLarenjébe beleakadt a műfű. Vettelnek az utolsó körökre eléggé elfogytak a gumijai, de még pont kibírták a verseny végéig. 
Vettel győzött, mögötte Webber és Alonso végzett. Massa a negyedik lett. 
Hulkenberg – aki kiválóan autózott - a két Lotus között, hatodiknak ért célba. Mindkét Toro Rosso pontszerző lett, ma nagyon jól mentek. Míg ez a McLaren-ről nem nagyon mondható el – Hamilton 10. lett, Button kiesett, a Mercedes pilótái nem szereztek pontot.

A következő helyszín India két hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése