2012. szeptember 23., vasárnap

Szingapúr Nagydíja

A rajtnál nagy volt a torlódás, de nem történt baleset, Vettel megelőzte Maldonado-t. A futam első részében a verseny nem volt túl izgalmas, de a végére az lett. Körülbelül a 23. körben kezdődtek az izgalmak, amikor Hamilton-nak elromlott a váltója és kiesett a versenyből. A 30. körben Maldonado és Alonso egyszerre ment ki a boxba. A spanyol cseréje gyorsabb volt, de maradt a sorrend, majd beragadtak Rosberg és Grosjean mögé (Fernando majdnem megelőzte Pastor-t). Karthikeyan nekiment a falnak ezért behívták a Safety Car-t. A 38. körben a biztonsági autó kiállása előtt Button szépen elkerülte, hogy összeérjen Vettel-lel (Sebastian fékezésére nem számított Jenson). Webber gyönyörűen ment el Hulkenberg mellett. A 40. körben Schumacher hátulról kiütötte Vergne-t, mindkettőjük versenye véget ért, újra bejött a Safety Car. Michael 10 rajthelyes bűntetést kapott Japánra - szerintem jogosan. (Schumi tavaly Perez-nek ment neki Szingapúrban.) 


A mezőny elengedése után Massa Senna-t támadta, kicsit nekiment, majd megelőzte, később Ricciardo-t is. A 48. körben Grosjean félreállt Raikkönen-nek. Perez próbálta megelőzni Hulkenberg-et, de kicsit összeértek. Az 50. körben Kobayashi-t megelőzte Webber, majd Hulkenberg is, de Nico koccant Kamuival. Senna találkozott egy kicsit a fallal, majd kiesett. 
Hosszú idő után Vettel nyert, Button és Alonso előtt. Mögöttük di Resta végzett – akinek ez a legjobb Forma 1-es eredménye -, őt Rosberg, a két Lotus és Masssa követte. Ricciardo lett a 9, Perez előtt (Webber 20 másodperces büntetést kapott - jogtalan előnyszerzésért, Kobayashi-val szemben).

Két hét múlva Suzuka, Japán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése