2012. szeptember 13., csütörtök

Sid Watkins emlékére

84 esztendős korában elhunyt a Formula-1 egyik legendás alakja, Sir dr. Sid Watkins idegsebész.

A professzor 1978 és 2004 között a FIA orvosi csapatának vezetője volt. A sportág orvosi stábjáért felelt, és rengeteget kampányolt a Forma-1 biztonságosabbá tételéért, kiharcolta a modern orvosi központokat, mentőhelikoptereket és orvosi autókat a versenypályákra.


A veterán orvos amellett, hogy remekül végezte a dolgát, szórakoztató karakter volt, nem vetette meg a jó szivarokat és a whiskyt, valamint mindig mindenkihez akadt egy kedves szava. A pilóták, a csapatvezetők imádták, rengeteget ugratta őket és fordítva.

Munkásságának lényegét a legkifejezőbben talán Ron Dennis foglalta össze: "Sok volt és jelenlegi versenyző köszönheti életét az ő óvatos és hozzáértő munkájának, aminek eredményei olyan mai biztonsági intézkedések, amiket napjaink pilótái természetesnek vesznek. A motorsport világa az egyik legmeghatározóbb emberét vesztette el. Nem volt pilóta, sem szerelő és még csak nem is volt tervező sem. Egy orvos volt, aki talán többet tett mindenki másnál, hogy a Forma-1 biztonságos legyen."

Nyugodjon békében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése