2012. szeptember 9., vasárnap

Olasz Nagydíj

A rajtnál Massa megelőzte Button-t, így a két McLaren közé került. A 4. körben Vettel megelőzte a 4. Schumacher-t. Alonso feljött az 5. helyre. A 9. körben di Resta kicsit kiterelte Senna-t. Ugyanebben a körben Vergne autójának a hátulja kitört és elszállt, véget ért a versenye – kicsit a hátát és a fejét fájlalta, de nem lett komolyabb baja. A 17. körben Perez megelőzte Raikkönen-t. Button visszavette Massa-tól a 2 helyét. A 21. körben Vettel-t és Alonso-t szinte egyszerre engedték el a boxban – Fernando elengedte Sebastian-t. Két kör múlva Massa megelőzte Ricciardo-t, az ausztrál vissza akarta, de nem sikerült. Vettel-t csak centik választották Daniel Toro Rosso-jától, a német és Alonso végül is megelőzte Ricciardo-t. A 27. körben Alonso ott próbálta megelőzni Vettel-t, ahol tavaly Sebastian gyönyörűen előzte meg Fernando-t. Idén Alonso-nak nem jött össze, szerintem Vettel-nek az áthajtásos büntetés túlzás volt, főleg, hogy két kör múlva a spanyol megelőzte. 
A 34. körben Button versenye meghibásodás mitt véget ért. A 36. körben Perez megelőzte Raikkönen-t, majd Kimi vissza, de Sergio újra elment mellette. 


Massa-nak szóltak, hogy vigyázzon a gumikra - három körre rá Alonso megelőzte Felipe-t. Vettel a 38. körben megelőzte Webber-t. Perez a 40. körben megelőzte a 3. Massa-t, a 44.-ben Alonso-t. A 48. körben Vettel-t utasította a csapat, hogy állítsa le a motort. Webber megpördült, közel volt a falhoz, de visszatért a pályára – egy körrel a futam vége előtt kiállt a boxba. 
Hamilton nyert, Perez és Alonso előtt. 
Massa a 3. helyről rajtolva a 4. lett. Tegnap di Resta a 4. időt autózta az időmérőn, de csak a 9. helyről indulhatott (váltócsere miatt). Grosjean-t d’Ambrosio helyettesítette, aki 13. lett a 16. helyről rajtolva. Ez a futam is izgalmas volt. Lehet, hogy jót tett a Forma 1-nek az 5 hét szünet?!

Következő helyszín két hét múlva Szingapúr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése