2014. július 27., vasárnap

Magyar Nagydíj

Az időmérő sokban hasonlított az előző hetihez. Most Rosberg volt a leggyorsabb, majd Vettel, Bottas, Ricciardo és Alonso következett. Hamilton autója a Q1-ben először füstölni kezdett, majd lángolt is. A Q3 elején kicsit esett az eső, ami pont arra volt elég, hogy többen is megcsússzanak az egyes kanyarban. A legrosszabbul Magnussen járt, aki a gumifalba vágódott.
Körülbelül egy órával a verseny kezdete előtt a Hungaroringet elérték a felhők. Dörgött, esett, villámlott – ugyan már bőven a rajt előtt elállt, de a pálya vizes maradt.


A piros lámpák kialvása után a sorrend Rosberg, Bottas, Alonso és Vettel lett. De Sebastian hamar visszaelőzte Fernandot. A 9. körben Ericsson megcsúszott és csúnyán összetörte Caterham-jét. Beküldték a biztonsági autót. Közben a kerékcseréknél Vettel és Alonso is megelőzte Bottast. Már épp úgy volt, hogy lejön a pályáról a Safety Car, de Grosjean is összetörte kicsit az autóját, ott ahol Ericsson. A 14. körben Button megelőzte az első Ricciardot, míg Magnussen Rosberget. A következő körben Nico visszatámadta Kevint, de végül Vergne és Alonso előzte meg Rosberget. Hulkenbergnek is fel kellett adnia a versenyt, miután elfékezte magát és eltalálta kicsit Perezt. A harmadik helytől szorosan autózott egymás mögött Alonso, Vergne, Rosberg, Vettel és Hamilton. A 18. körben Maldonado megkoccolta Bianchit. A 21. körtől Hamilton nagyon támadta Vettelt. Perez a célegyenesben nagyon csúnyán összetörte az autóját, miután megcsúszott. Újra bejött a Safety Car. A 26. körben Alonso, Vergne, Rosberg, Vettel, Hamilton és Ricciardo volt a sorrend. A 33. körben Vettel hasonlóan csúszott meg, mint Perez, de ő csak épphogy érintette a falat. Hamilton megelőzte a második Vergne-t, aki jó darabig szépen védekezett. Rosberg megelőzte a kilencedik Bottast, a 60. körben a Massa mögé beszoruló Raikkönent, majd a brazilt is. Az első három Alonso, Hamilton és Ricciardo közel került egymáshoz. A 65. körben Daniel majdnem meg is előzte Lewist. Két körrel később Ricciardo zseniálisan előzte meg Hamiltont. Néhány kanyarral később Alonso-t is megelőzte az ausztrál. Közben Rosberg a 14 mp-es hátrányát olyannyira lefaragta, hogy már DRS nyitási távolságra volt Hamiltontól. A német megkísérelte megelőzni csapattársát, de Hamilton kiterelte Rosberget.

Az idei magyar nagydíjat a második győzelmét megszerző Ricciardo nyerte, Alonso és a boxból rajtoló Hamilton előtt. Mindhárman szépen mentek és boldogan mehetnek a nyári szünetre. Rosberg nem sokkal maradt le a dobogóról. Massa lett az ötödik, a tizenhetedik helyről induló Raikkönen előtt. Őket Vettel és Bottas követte. Vergne és Button szerzett még pontot. 

A nyári szünet után, augusztus 24-én Spa következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése