2014. július 6., vasárnap

Brit Nagydíj

Egy kicsit őrült, olykor esővel tarkított időmérőn Rosberg szerezte meg a pole-t, Vettel és Button előtt. Hamilton a hatodik helyről, Ricciardo a nyolcadikról indulhatott. Bianchi a tizenkettedik helyet szerezte meg. A két Ferrari és a Williamsek még a Q1-ben kiestek.


A rajtnál Vettel visszaesett az ötödik helyre és Hamilton is megelőzte. Raikkönen lecsúszott a fűre, majd mikor nagy gázzal visszatért a pályára a rázókő megdobta, becsapódott a falba, majd megpördült. Massa fékezve próbálta kikerülni a finnt, de nem sikerült, eltalálta Raikkönen keresztben pörgő autóját. Kobayashi szépen kikerülte Raikkönent, de mégis összeért vele. Kimi szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, de jól van és a csapat szerint a német nagydíjon rajthoz fog tudni állni. Behívták a Safety Cart, de végül megállították, majd bő egy óra múlva újraindították a versenyt. Biztonsági autó mögül rajtolt újra a mezőny. Hamilton hamar feljött a második helyre, Rosberg mögé. Őket követte Button, Magnussen, Vettel és Bottas. A tízben még Hulkenberg, Ricciardo, Kvyat és Alonso volt. Alonso megelőzte Kvyatot. Aztán Ricciardo akarta Hulkenberget, de végül Fernando előzte meg Danielt. Nem sokkal később Hulkenberg mellett is elment Alonso. A 10. körben Gutierrez összeért Maldonadoval, Pastort kicsit megdobta. Alonso rosszul állt fel a rajtrácsra (még az első rajtnál) ezért 5 mp-et kapott. A 17. körben a negyedik Bottas kívülről előzte meg a harmadik Buttont. A 29. körben Rosberg váltója meghibásodott és lelassult, majd némi próbálkozás után feladta a versenyt. Így Hamilton az élre tört. A 35. körben Vettel a pitből kijövet a másodikról az ötödikre csúszott, Alonso elé. De a spanyol hamar megelőzte. Azonban Sebastian tapadt Fernandora és sokszor közel került hozzá, de nem tudta megelőzni. Végül a 48. körben az eddigieknél is keményebben nyomta Vettel és megelőzte Alonsot. Igaz, hogy közben egymást jelentgették csapataiknak pálya elhagyásért, de nagyon szép, fantasztikus harcot vívtak.
Hamilton otthon nyerni tudott, Bottas és Ricciardo előtt. Mindhárman nagyot mentek ma. Őket Button (– aki ha lett volna még egy kör lehet, hogy meg tudta volna előzni Danielt), Vettel és Alonso követte. Magnussen, Hulkenberg, Kvyat és Vergne lett még pontszerző.

A következő futam Hockenheimben, Németországban lesz két hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése