2014. július 20., vasárnap

Német Nagydíj

A pole-t ezúttal is Rosberg szerezte meg, csak most Bottas és Massa előtt. Magnussen lett a negyedik, a harmadik sorból Ricciardo és Vettel indulhatott. Hamiltonnak az időmérőn meghibásodott a fékje és ennek következtében a gumifalba csapódott. Váltót kellett cserélnie, így a huszadik helyről vághatott neki a 67 körös futamnak.


A rajtot követően Massa és Magnussen összeütközött, Felipe fejjel lefelé csúszott autójával, de visszafordult. Ez versenybaleset volt, de szerintem is inkább Massa volt a ludas, akinek nem esett baja. Bejött a pályára a Safety Car. A sorrend Rosberg, Bottas, Vettel, Alonso, Hulkenberg és Button lett. A 9. körben Kvyat próbálta megelőzni Perezt, de nem hagyott elég helyet és megpördült az orosz. Ricciardo Hamiltont támadta, mikor utolérték Raikkönent. Daniel a rosszabbik ívről szépen megelőzte Kimit, míg Lewis beragadt a Jégember mögé. Két kör múlva Raikkönen vette volna vissza pozícióját Ricciardotól, de Hamilton beérte őket. A brit megkoccolta a finnt, végül mindkettejüket megelőzte. A 15. körben Vettel és Alonso – a cserék után – két oldalról megelőzte Raikkönent. Bottas megelőzte a második Hamiltont. A 30. körben Hamilton próbálta megelőzni Buttont, de vele is összeért. Néhány kanyar múlva már meg tudta előzni honfitársát és jelezte is felé bocsánatkérését. Az újabb boxkiállások után Alonso megelőzte Vettelt. A 46. körben Kvyat autója kigyulladt és egyre jobban lángolt, de időben ki tudott szállni – kicsit dühösen, de épségben. Hamilton megelőzte az addig harmadik Alonsot. Az 50. körben Sutil a célegyenes elején megpördült, nem tudta folytatni a versenyt. Igaz, hogy szinte a pálya közepén volt az autó, de nem hívták be a biztonsági autót.  Meg lehetett anélkül is oldani, de úgy még fokozódhattak volna az izgalmak. Ricciardo szépen megelőzte Buttont. A 60. körtől kezdve Ricciardo és Alonso oda-visszaelőzgette egymást és szépen tartotta az ausztrál maga mögött a spanyolt. De csak három körig, ekkor Alonso megelőzte Ricciardot, ugyan a manőver után elfékezte magát, de Daniel már nem tudta visszaelőzni. Az utolsó körökben Hamilton próbált közel kerülni Bottashoz, de messze volt.
Rosberg gond nélkül nyerte meg hazai versenyét, a sorozatban harmadszor dobogóra álló Bottas, és a huszadik helyről feljövő Hamilton előtt. Őket Vettel, Alonso és Ricciardo követte. Daniel a célegyenesben újra centikre volt Fernandotól, de már nem sikerült megfognia. Hulkenberg, Button, Magnussen és Perez szerzett még pontokat.

Jövő héten Magyarországra, a Hungaroringre látogat a mezőny!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése