2013. október 6., vasárnap

Korea Nagydíja

Vettel indulhatott a pole-ból, mellőle Hamilton. Webber szerezte meg a harmadik helyet a rajtrácson, de szingapúri büntetése miatt Grosjean vághatott neki a versenynek Sebastian mögül. 


A rajtot követően Romain megelőzte Lewist. Massa megpördült. A 9. körben Raikkönen megelőzte a hatodik Alonsot. A 11. körben a cserék után Hamilton támadta Grosjeant, de a francia szépen védekezett. A 18. körtől a hatodik helytől Hulkenberg, Alonso, Raikkönen és a tőlük 1 mp-re levő Webber sokáig vonatozott, de nem változott a sorrend. Di Resta műszaki hiba miatt fel kellett adja a versenyt. A 28. körben Rosberg megelőzte Hamiltont, de amint kibújt csapattára mögül lebillent az orrkúpja és látványosan szikrázni kezdett. Pereznek egy durvább fékezése után néhány méterrel jobb első kerekének futófelülete leszakadt. Bejött a Safety Car. Később Sutil megpördült és eltalálta Webbert, akinek kigyulladt az autója – a pályabírók kicsit lassan reagáltak rá, de az ausztrál nem tűnt idegesnek. Raikkönen megelőzte a második Grosjeant. A 45. körben Gutierrez, Maldonado, Perez és Massa előzgette egymást. Hamilton a negyedik Hulkenberget próbálgatta megelőzni, de nem sikerült. Majd Alonso is megérkezett rájuk, de maradt a sorrend. Az 54. körben Grosjean 0.7 mp-re volt Raikkönentől, miután a csapat bíztatta, hogy harcoljon vele. Eközben Hamilton továbbra is Hulkenberggel küzdött. 
Vettel ezúttal is hibátlanul nyert Koreában, őt Raikkönen és Grosjean követte. Érdekes az, amit ma a Lotus csinált, az hogy még a csapatfőnök is hajtotta Romaint. A verseny szempontjából ez csak izgalmasabbá teszi a futamot, de ezt egy top csapattól hallani furcsa. Lehet, hogy ennyire nem tetszettek nekik a Jégember nyilatkozatai, és ezzel már jövőre készülnek… Ha ez az oka, akkor szokatlan módját választották a visszavágásra. Hulkenberg nagyon nagyot ment ma – a hetedikről lett a negyedik. Eszméletlen, hogyan védekezett az egész verseny során és tartotta meg a helyét, ezzel bizonyította megérdemli az ülést jövőre is. Mögötte Hamilton és Alonso végzett.

Jövő héten Japán, Suzuka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése