2013. október 13., vasárnap

Japán Nagydíj

Mindenki jól vette a rajtot, úgy tűnt Hamilton különösen. Azonban Webber kicsit ráhúzott, így ő Vettelre, aminek következtében összeértek. A brit defektet kapott, majd a 9. körben kiállt a boxba. Grosjean rajtolt a legjobban, észrevétlenül került az élre, Webber és Vettel elé.


A 12. körben Hulkenberg a boxban előzte meg Massát. Egy körrel később a pitben Rosberget rosszul engedték ki – Perez elé, szerencsére nem találkoztak. Nico áthajtásosat kapott. Szerintem ez nem a versenyző hibája, a csapatot kellett volna pénzzel megbüntetni. Ricciardo, Hulkenberg, Massa és Alonso csatázott egymással. Fernando megelőzte csapattársát, néhány kanyar múlva Felipe megpróbálta visszavenni helyét, de nem sikerült. Hulkenberg és Alonso is megelőzte Ricciardot. A 28. körben Daniel megelőzte di Restat, majd kicsit kiment a bukótérbe, ezért áthajtásosat kapott. Pedig csak manővere után hagyta el az aszfaltcsíkot, és ezzel nem szerzett úgy előnyt. A második cserék után Webber, Grosjean és Vettel lett a sorrend. Néhány kör múlva Sebastian már Romaint támadta, majd megelőzte. Webber kiment harmadszor is kerékcserére, Vettel és Grosjean mögé jött vissza. A 44. körben Rosberg és Perez összeért, Sergio bal hátsó defektet kapott. Két kör múlva Alonso megelőzte Hulkenberget. Egy körrel a vége előtt Webber hosszas üldözés után megelőzte Grosjeant. 
Vettel nyert, Webber lett a második, Grosjean a harmadik. Sokáig úgy nézett ki a francia behúzza első győzelmét. Őket Alonso és Raikkönen követte. Mindkét Sauber pontszerző lett. A tízbe még Rosberg, Button és Massa fért be.

Két hét múlva India, ahol eldőlhet a bajnokság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése