2013. szeptember 23., hétfő

Szingapúr Nagydíja

Összességében nem volt túl izgalmas verseny, de az utolsó körökre feléledt a mezőny.
Vettel indult a pole-ból, őt Rosberg és Grosjean követte. Nico az első kanyarban megelőzte Sebastiant, de lecsúszott és maradt második. Alonso nagyon nagyot rajtolt, a hetedik helyről feljött a harmadikra, Webber maradt a negyedik, Grosjean lecsúszott az ötödikre. 


A 17. körben a tizenegyedik Maldonado mögött Hulkenberg és Perez csatázott egymással, kicsit összeértek, ennek következtében a német elhagyta a pályát. Oda kellett adja a német a tizenkettedik helyet a mexikóinak. A 25. körben Ricciardo nekiment a falnak, majd bejött a Safety Car. Az első négy – Vettel, Rosberg, Webber és Hamilton _ kivételével szinte mindenki kiment kerékcserére. A 34. körben Grosjean kiment a boxba, motorjából szökött a levegő, utolsóként tért vissza a pályára, de később beállt a boxba, nem tudta befejezni a versenyt, érthetően csalódott volt. A 41. kör utáni körökben Webber, Rosberg és Hamilton kiment a pitbe, a tízedik hely környékére jöttek vissza. A 44. körben Vettel is letudta második kerékcseréjét, majd visszaállt az élre, nagyon szépen kiautózott egy kiállást. Az 52. körben a első tíz sorrendje Vettel, Alonso, Button, Raikkönen, Perez, Hulkenberg, Webber, Rosberg, Hamilton és di Resta volt. Néhány kör múlva Webber megelőzte Hulkenberget. Raikkönen gyönyörűen kívülről elment Button mellett, miközben di Resta megkoccolta a falat. Az 56. körre a sorrend Vettel, Alonso, Raikkönen, Webber, Button, Perez, Rosberg, Hamilton, Massa és Hulkenberg lett. Rosberg megelőzte Perez-t, majd Buttonnal harcolt, őt is megelőzte. Sergio mellett többen is elmentek. Webbernek tönkrement a váltója így Rosberg, Hamilton és Massa is megelőzte. Marknak az utolsó méterekben kigyulladt az autója, végül Alonso taxizta be az ausztrált. 
2011-ben a német nagydíjon ez fordítva történt meg, akkor mindketten megúszták, most csak a spanyol. Webber 10 rajthelyes büntetést kapott Koreára. Szerintem ez így ebben a formában hülyeség, ezt el lehetett volna intézni pénzbüntetéssel, mindkettejük számára. 
Vettel ezúttal is nyert Szingapúrban, Alonso és a 13. helyről rajtoló Raikkönen állt fel még a dobogóra. Mindhárman mosolyogtak, örültek. Kíváncsi vagyok jövőre is lesz-e ilyen a hangulat, mikor a finn és a spanyol egy csapatban lesz.

Két hét múlva Korea, kelhetünk korán. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése