2015. november 2., hétfő

Mexikó Nagydíja

23 év után tért vissza a Forma 1 Mexikóba, erre a nagyon izgalmas és szép pályára, ahol a közönség az első szabadedzéstől kezdve olyan hangulatot varázsol, mint talán sehol máshol a világon.


Az első sorból Rosberg és Hamilton indulhatott, mögöttük Vettel, Kvyat, Ricciardo és Bottas volt a sorrend. A rajt után az első kanyarban Vettel és Ricciardo összeértek, az ausztrál első szárnya kilyukasztotta a német jobb hátsó kerekét. Vettel egy kerékcsere után a mezőny végéről kezdett előretörni, de a 18. körben megpördült és ismét visszaesett jó néhány helyet. A 19. körben a hazaiak kedvence, Perez kerékcsere után közvetlenül Sainz elé tért vissza, de a spanyol lendületből megelőzte. A 22. körben az orosz nagydíj után ismét találkozott a két finn: ezúttal Raikkönen jobb hátsója tört ki és Bottas tudott tovább menni. Ekkor a két Mercedes már sokkal a mezőny előtt autózott, őket jócskán lemaradva Kvyat követte. A 37. körben Vettel kerékcseréje után a két Mercedes közé, de Rosbergtől már körhátrányban jött vissza, majd néhány körrel később maga elé engedte Hamiltont is. A 46-47. körben váratlanul kihívták a két Mercedest kerékcserére, Hamilton nem is értette miért, csak egy kör késéssel és erős parancsszóra volt hajlandó a boxba menni. Az 51. körben Ricciardo előzte Massát, majd a tömött lelátók nagy örömére a stadionrészben Perez Verstappent. Az 52. körben Vettel falhoz csapta az autóját, így tíz év után először fordult elő, hogy egy Ferrari sem látta meg a kockás zászlót. Miután öt körrel később a Safety Car elhagyta a pályát, Bottas azonnal megelőzte Kvyatot és ezzel feljött a harmadik helyre. A verseny vége előtt még Maldonado akciója okozott izgalmat – éppen csak elkerülte a falat. 
A versenyt végül rajt-cél győzelemmel Rosberg nyerte Hamilton és Bottas előtt. Pontszerző helyen ért még célba Kvyat, Ricciardo, Massa, Hülkenerg, Perez, Verstappen és Grosjean.

Két hét szünet után még délebbre költözik Amerikában a mezőny, következik november 15-én Brazília, Sao Paulo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése