2015. november 16., hétfő

Brazil Nagydíj

Egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, életem legunalmasabb versenyét láttam. De az is lehet, hogy ez volt minden idők legunalmasabb Forma 1-es futama. A hétvége legemlékezetesebb momentuma Alonso napozása volt, miután az időmérőn (is) megállt az autója.


A rajtrács eleje a szokásos volt: Rosberg, Hamilton, Vettel, Raikkönen. A rajtot követően Bottas jött előre két helyet, az ötödikre, és aztán a mezőny első fele egymástól szép békés távolságban elautózgatott a kockás zászlóig.


Izgalmak, események? Maximum tizenvalahány előzés (kikerülés DRS-sel), egyszer Maldonado megforgatta Ericssont, két-három körön keresztül Hamilton 1 mp körül volt Rosberg mögött, de aztán mondván „Itt követni sem lehet egy autót, nem hogy előzni” csendesen visszaállt nyugalmas távolságra. Akiknek nem igazán sikerült: Sainz a felvezető körre indulva a boxutca kijáratnál állt le, a végeredménynél Massa nyolcadik helyét törölték, mivel a rajtnál a jobb hátsó gumija melegebb volt a megengedettnél. Ami pozitívum: mindkét McLaren célba ért, Verstappen mutatott két szép előzést, Grosjean hat helyet javítva pontszerző lett, és egész hétvégén nem esett az eső.
A dobogóra tehát a célját elérő Rosberg, az ismét kissé morcos Hamilton és a pódiumra vidámságot hozó Vettel állhatott. Mögöttük pontot szerzett Raikkönen, Bottas, Hülkenberg, Kvyat, Grosjean, Verstappen és Maldonado.

Következik két hét múlva az idei utolsó futam Abu Dhabiban, a jövő hétvégén azonban Race of Champions Londonban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése