2015. szeptember 27., vasárnap

Japán Nagydíj

Úgy tűnik, Szingapúr csak kisiklás volt a Mercedesnél, Japánban visszaállt az idei rend: a rajtrácson Rosberg, Hamilton, Bottas, Vettel, Massa és Raikkönen foglalta el az első hat helyet.


A rajtnál Hamilton vágott az élre, Rosberg visszaesett a negyedik helyre, Vettel pedig megelőzte Bottast. Az első körben Massa és Ricciaro összeértek, az ausztrálnak a bal hátsó, a brazilnak jobb első kereke bánta a találkozást. Az 5. körben Nasr és Verstappen egyszerre előzte Buttont, a holland csak a 12. körben tudata a boxban megelőzni Felipet. A 18. körben Rosberg előzte DRS nélkül gyönyörűen Bottast. A 27. körben Alonso fakadt ki: „Ez egy GP2-es motor”. Közben Button mellett is többen simán elmentek. Rettenetes érzés lehet két egykori világbajnoknak, hogy versenyképtelen autóval kell körözniük egész évben. A 29. körben Sainz kerékcserére gurulva elvitte a bejárati bóját, így új orrkúpot is kapott. A 31. körben Rosberg a boxban előzte meg Vettelt és jött fel a második helyre. A 45. körben Stevens megpördült, a nagy füstben csapattársa éppen hogy elkerülte az ütközést. Az utolsó érdekes esemény 51. körben történt, mikor Raikkönen körözte le Ericssont és a finnre látványosan ragadva Kvyat is elment a svéd mellett. 
A futamot végül Hamilton nyerte Rosberg és Vettel előtt. Őket Raikkönen, Bottas, Hulkenberg, és Grosjean követte. Pontot szerzett még Maldonado Verstappen és Sainz.

A hét legnagyobb kérdése, hogy lesz-e a versenypályán jövőre is Red Bull és Toro Rosso? A Renaulttal már felbontották a szerződést, a Mercedes és a Ferrari pedig nem nagyon akar versenyképes motort adni a legnagyobb riválisnak. Lehet, hogy Bernie Ecclestone is megharagudott a német és az olasz istállóra, ezért láttuk őket oly keveset a japán verseny közvetítésében?

Következik két hét múlva Szocsiban a második Orosz Nagydíj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése