2014. november 3., hétfő

Egyesült Államok Nagydíja

Anyagi okok miatt a Caterham és a Marussia nem utazott el Austinba.
Ezúttal Rosberg indulhatott a pole-ból, mellőle Hamilton. A második sorba Bottas és Massa kvalifikálta magát. Őket Ricciardo és Alonso követte.
A piros lámpák kialvása után Felipe megelőzte Valtterit, míg Daniel visszaesett a hetedik helyre. Perez megkoccolta Raikkönent, majd neki csúszott Sutilnak. A mexikói és a német fel kellett adja a versenyt. Pedig a Sauber bejutott az időmérőn a Q3-ba és ez nagy lehetőség lehetett volna a pontszerzésre. Bejött a Safety Car. 


A 5. körben Ricciardo megelőzte Alonsot, aki próbálta visszaszerezni pozícióját, de hiába. Közben Bottas Massa-t akarta megelőzni, de nem sikerült. Gutierrez és Vergne is kapott +5mp-et, mert gyorsan mentek a biztonsági autó mögött. A kerékcserék után Ricciardo Bottas elé került. A 18. körben Alonso megelőzte a kilencedik Vettelt. Hulkenberg leparkolt a pálya szélére. A tizenkettedik Gutierrezt Grosjean és Vergne is megelőzte. Alonso és Button harcolt egymással, majd Fernando megelőzte Jensont – aki próbált utána tapadni a spanyolra. A 24. körben Hamilton átvette a vezetést Rosbergtől. Grosjean megelőzte Vettelt, majd Vergne is elment mellette. A 41. körben Sebastian Magnussennel küzdött, amikor megcsúszott, de két körrel később a német sikerrel járt. Közben Button kicsit kivezetve előzte meg Grosjeant. Alonso megelőzte Vettelt, de Sebastian előtte szépen védekezett. A 49. körben Raikkönen elment Kvyat mellett, de az orosz visszaelőzte a finnt. Vergne bevetődött Grosjean elé – aki épp Buttont akarta megelőzni – Romain szépen kivédte az esetleges ütközést. Az utolsó három körben Vettel három pozíciót javított, így feljött a nyolcadik helyre – a boxutcából rajtolva.
Hamilton nyert, Rosberg és Ricciardo előtt. Őket a Williamsek követték, Massa, Bottas sorrendben. Mögöttük Alonso, Vettel és Magnussen végzett. A két pontot végül Maldonado szerezte meg és Vergne kapta az egyet. 

Egy hét múlva Sao Pauloba, Brazíliába utazik a mezőny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése