2014. november 23., vasárnap

Abu Dhabi Nagydíja

Rosberg indulhatott az élről, mellőle Hamilton, a második sorból a Williamsek. A harmadikból a Red Bullok, de Ricciardot és Vettelt kizárták az időmérőről szabálytalan elsőszárny miatt. A Caterhamok is rajthoz tudtak állni a hétvégén, Kobayashival és a WSR 3.5 kategóriájából ismert Will Stevens-szel a volán mögött.
A rajtot követően Hamilton az élre tört, látszólag valami nem úgy működött Rosberg autójában, ahogy kellett volna. 


Bottas visszaesett a nyolcadik helyre, Massa feljött a harmadikra. Később Raikkönent Alonso, Kvyat és Bottas is megelőzte. A 7. körben Stevens nem akarta elengedni a vele versenyben lévő Alonsot. Vergne és Ricciardo harcolt a hatodik helyért, végül elment az ausztrál. A 16. körben Kvyat fel kellett adja a versenyt. A 26. körre Massa 1 mp-en belülre került Rosberghez, akit az azt követő körben meg is előzött, ezzel feljött a második helyre. Maldonado autója füst-felhőket bocsájtott ki, majd kigyulladt – ezt a Lotus elpoénkodta a Twitteren. A 30. körben Button szépen maga mögött tartotta Alonsot, de a brit lecsúszott az ívről. Hamilton kerékcseréje után Rosberg mögé tért vissza, de simán elment Nico mellett. Rosberget sorban előzték még, a 38. körben már csak a nyolcadik volt, a 42. körben egy pillanatra le is állt az autója. Közben Vettel és Perez harcolt, Hulkenberg pedig megelőzte Alonsot. A 44. körben Massa az első helyről kiállt cserére, a második helyre jött vissza, míg Hamilton átvette a vezetést. Rosberg ekkor hetedik volt. Vettel a tízedik helyről feljött a nyolcadikra. Rosberg három körrel a vége előtt nagyon lelassult és visszaesett a tizenharmadik helyre.
Az idényzáró Abu Dhabi nagydíjat Hamilton nyerte és ezzel megérdemelten megszerezte második világbajnoki címét.
A dobogóra még Massa és Bottas állhatott fel. Ricciardo negyedik lett – a boxból rajtolva, Button ötödik – akinek kérdéses a jövője, szerintem kellene, hogy legyen még helye. Hulkenberg és Perez is pontszerző lett. A top10-et Vettel, Alonso és Raikkönen zárta.
Rosberg is szépen bizonyította a mai napon, hogy igazi sportember. Az utolsó körökben a csapat be akarta hívni, de ő inkább végig ment és nem adta fel. Aztán felment Hamiltonhoz gratulálni, még a díjkiosztó előtt.


A Ferrari a héten bejelentette, hogy Alonso elhagyja az istállót, és leigazolták Vettelt. Egyelőre még nincs hivatalos információ arról, hogy hol folytatja tovább a spanyol.


A következő futam 111 nap múlva lesz Melbourne-ben, Ausztráliában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése