2014. április 20., vasárnap

Kína Nagydíja

Hát ez egy jó unalmas verseny volt.
Hamilton indulhatott a poleból, mellőle Ricciardo. A második sorból Vettel és Rosberg vághatott neki a futamnak. Alonso az ötödik, Massa a hatodik helyre kvalifikálta magát. 


Hamilton a rajt után is megőrizte vezető pozícióját. Alonso és Massa összeértek, kicsit inkább a spanyol volt a hibás. Alonso feljött a harmadik helyre, Vettel mögé. Rosberg és Bottas is összeértek, aminek következtében Valtteri „kilökődött” a pályáról. A 11. körben Massa kerékcseréje nem volt zökkenőmentes – a bal hátsót nem tudták feltenni. Az első kiállások után Alonso Vettel elé került. A 23. körben Rosberg megelőzte Vettelt, aki szépen próbált visszatámadni, de maradt a sorrend. Három kör múlva Vettel elengedte Ricciardot. A 30. körben Grosjean kiállt a boxba, kár, idén először került be a tízbe. A 33. körben Kobayashi visszavette a körét Vetteltől, amit megtehet, de szerintem fölösleges magamutogatás. A 42. körben a harmadik Rosberg megelőzte a második Alonsot.
A futamot Hamilton nyerte, Rosberg és Alonso előtt. A dobogóról a Red Bullok csúsztak le, Ricciardo, Vettel sorrendben. A két Force India most is pontszerző lett, a hatodik és kilencedik helyen. Köztük Bottas és Raikkönen végzett. Tízedikként Kvyat ért célba, aki ezzel újabb pontot szerzett.
A zászlólengetések „kiválóan” szervezettek voltak. Verseny közben olyankor és olyannak lengették a kék zászlót, amikor nem volt miértje. Amikor meg kellett volna, nem történt semmi. Arról nem is beszélve, hogy a futamot két körrel előbb intették le és az aszerinti állás a hivatalos eredmény, annak ellenére, hogy a mezőny lefutotta az 56 kört. Így hivatalosan Bianchi a tizenhetedik helyen végzett, pedig Kobayashi a hajrában megelőzte a franciát. Szerencse, hogy máshol nem történt helycsere, vagy esetleg kiesés. Mondjuk, ha a dobogóért folytatott harcban lett volna változás abban az utolsó két körben, akkor garantáltan lenne cirkusz.

Három hét múlva Barcelona következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése