2014. május 11., vasárnap

Spanyol Nagydíj

Hamilton és Rosberg ezúttal is megszerezte az első sort. Ricciardo a harmadik helyre kvalifikálta magát, míg csapattársának, Vettelnek a Q3-ban nem volt mért köre – műszaki probléma miatt. Az RB10-ben váltót kellett cserélni, így a tizenötödik helyről indulhatott. Bottas a negyedik, Grosjean az ötödik pozíciót szerezte meg. Őket a Ferrarik követték, Raikkönen, Alonso sorrendben.


A rajt után nem volt túl nagy változás, de Bottas megelőzte Ricciardot. Magnussen kicsit megkoccolta hátulról Vettelt, de nem lett belőle nagyobb probléma. Maldonado Ericssonnal találkozott. Ricciardo próbálta megelőzni Bottast, de nem sikerült. Kvyat szépen megelőzte Gutierrezt, majd Vettel is elment a mexikói mellett. Maldonado 5 mp-es stop&go-t kapott a rajti incidensért Ericssonnal. A 24. körben Raikkönen majdnem megelőzte Grosjeant, és egy körrel később el is tudott menni a francia mellett. A következő körben Alonso is megelőzte Romaint. Vergne kiállt a boxba, befejezte a versenyt. Már az időmérőn is voltak problémák az autóval, ráadásul az egyik szabadedzésen elgurult az egyik kereke, így 10 rajthelyes büntetést kapott – amivel továbbra sem értek egyet. (Szegénynek ráadásul a Rolls-Royce a pilótaparádén nem indult el, amiről senki nem tehet, de nekem bosszantó lenne, hogy még ez is.) A 37. körben Vettel megelőzte Massát, majd Magnussent is. A 44. körben is elrontották Hamilton kerékcseréjét, míg Rosbergé simán ment, de a sorrend maradt. Az 54. körben a kiállások után Alonso Vettel mögé jött vissza. Az 57. körben Vettel megelőzte Raikkönent, hét kör múlva Alonso is megelőzte csapattársát. Közben Vettel megelőzte a negyedik Bottast. Rosberg az 50. körtől kezdte üldözőbe venni a tőle 3,5 mp-re levő Hamiltont, de csak az utolsó két körben támadta igazán, nem is sikerült megelőznie a britet. Szerintem izgalmas csata volt ez a végén, de ha előbb tapadt volna Nico Lewisra, akkor akár meg is előzhette volna, vagy ment volna a helycserélgetés.
Végül hat tized másodperccel Hamilton győzött, Rosberg lett a második, Ricciardo a harmadik. Vettel a tizenötödik helyről rajtolva feljött a negyedik helyre, nagyon szépet ment. Bottas is szép eredményt ért el, az ötödik lett, Alonso és Raikkönen előtt. Grosjean ötvenedik futamán megszerezte idei első pontjait, nyolcadik lett a francia. Perez és Hulkenberg fért még be a tízbe.

A következő futam Monte Carloban, két hét múlva lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése