2014. április 7., hétfő

Bahrain Nagydíja

Egy nagyon izgalmas versenynek lehettünk részesei, remélhetőleg nem utoljára. Számos izgalmas csatározást láthattunk, a legtöbb ráadásul csapaton belül volt.
Az időmérőn a Mercedesek megszerezték az első sort. A rajt után Hamilton az élre tört, míg Vergne defektet kapott. 


A kilencediktől a tizenkettedik helyig Raikkönen, Vettel, Magnussen és Ricciardo üldözte egymást. Danielnek majdnem sikerült Kevint megelőznie, mikor bevetődött a dán elé, de lecsúszott az ívről. Néhány kör múlva már nem vétette el, megelőzte Magnussent. Sutil és Bianchi „kerék a kerékhez” autózott. Néhány kanyarral később a francia mindenképp meg akarta előzni a németet, végül egy defektet szerzett, nem pozíciót. A 18. körtől Hamilton és Rosberg oda-vissza előzgették egymást, csatából Lewis jött ki győztesen. Miközben Bottas, Massa, Hulkenberg és Perez a harmadik helyért harcolt, a két Ferrarit simán előzték meg. A finn végül kiment a boxba és a két Force India helyett cserélt. Később Perez gyönyörűen kitaktikázva megelőzte Massát, Hulkenberg pedig körbeautózta. A 31. körben Raikkönen, Bottas és Ricciardo üldözte egymást, olyannyira, hogy Valtteri az ütközés elkerülése érdekében inkább kiment a fűre, majd mindketten megelőzték Kimit. A 41. körben Maldonado a boxból kijövet hátulról megdobta Gutierrezt, aki bukfencezett egyet-kettőt a levegőben. Szerencsére Esteban jól van. Pastor 10 mp-es stop&go-t kapott és 5 rajthelyes büntetést. Szerintem ez egy vicc, nem Ricciardot szeretném védeni, de ő a múlt héten 10 rajthelyet kapott, olyanért amiből nem lett baj és nem is az ő hibája. Ezzel szemben egy ilyen durva, veszélyes ütközésért, amiről – ugyan Maldonado nem érzi magát hibásnak – egyértelműen a versenyző tehet, csak 5 helyet kap. Még szerencse, hogy következetesek a versenybírák… A Safety Car öt kör alatt szépen összeszedte a mezőnyt. Megint csak, mintha direkt rendeződtek volna csapatonként – Mercedesek, Force Indiák, Red Bullok, Williamsek, Button, és a Ferrarik. De aztán Ricciardo a hatodik helyről feljött a negyedikre. Rosberg néhány körrel a kockászászló előtt, megpróbált Hamilton elé kerülni és ott is maradni, de nem sikerült. Vettel és Massa is előzgette egymást, a német maradt elől. Button kiállt a versenyből. 
Hamilton Bahrainben is győzni tudott, Rosberg lett a második, Perez a harmadik. Ricciardo –büntetésének köszönhetően a tizenharmadik helyről rajtolva – feljött a negyedikre. Őt Hulkenberg és Vettel követte. Massa és Bottas lett a hetedik és nyolcadik. Alonso és Raikkönen lett még pontszerző.

Két hét múlva Kínába utazik a mezőny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése