2014. március 30., vasárnap

Maláj Nagydíj

A poleból ezúttal is Hamilton indulhatott. Most a második helyet Vettel szerezte meg, Rosberg előtt. Az 1. kör végére csapatok szerint rendeződtek a versenyzők, Hamilton vezetett, mögötte Rosberggel, őket a két Red Bull követte, Ricciardo, Vettel sorrendben. 


Maldonado és Bianchi összeütközött, a francia 5 mp büntetést kapott. Magnussen összeért Raikkönennel, Kimi bal hátsó defektet kapott, Kevin szintén 5 mp-eset. Vettel megelőzte Ricciardot, miközben Magnussen, Massa és Bottas együtt vonatoztak. A 13. körben Ricciardo Alonso mögé jött ki a boxból, de megelőzte a spanyolt. A 20. körben Vergne kiállt a pitbe, véget ért a versenye. A 31-32. körben Kobayashi Grosjeannal csatázott. Romain az eltaktikázott kör után várt a második DRS zónáig és ott előzte meg Kamuit. Néhány kör múlva Sutil megállt a pályán, miközben Vettel Rosberget üldözte. A 41. körben Ricciardo megállt a boxutcában, a kerékcsere után. A bal elsőt nem húzták meg eléggé, ezért Daniel kapott 10 mp-es stop&go-t, majd 10 rajthelyes büntetést Bahrainre. De én ezt annyira igazságtalannak tartom, hogy a versenyzőt büntetik olyanért, amiről nem is tehet. Plusz rendben, hogy a szabály az szabály – bár milyen?! –, de most Ricciardo lesz a rossz, mint anno Grosjean?! Majd miután visszaengedték a pályára az első szárnya lefittyedt, így újra be kellett mennie a boxba. Ezalatt Button és Massa vívott csatát. Az 52. körben Ricciardo végleg kiállt a pitbe. Hulkenberg és Alonso harcolt egymással, végül a spanyol megelőzte a németet. Massának ugyanebben, az 53. körben beszóltak, hogy Bottast engedje el. Három kör volt a verseny végéig és már Valtteri sem érte volna utol Jensont. Ráadásul az idény második versenyén még ne állítsanak fel sorrendet. 
A futamot Hamilton nyerte Rosberg és Vettel előtt. Alonso lett a negyedik, mögötte Hulkenberg és Button végzett. A hetedik, nyolcadik a két Williams lett, Massa, Bottas sorrendben. Magnussen és Kvyat ezúttal is pontszerző lett. Grosjean már nem fért be a 10-be, ahogyan Raikkönen sem. Kobayashi, Ericcson és Chilton ért még célba, összesen tizenöten látták a kockás zászlót.

A következő futam Bahrainban lesz, egy hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése