2013. november 3., vasárnap

Abu Dhabi Nagydíja

A rajtrácson a Red Bullok foglalhatták el az első sort, őket a Mercedesek követték. Az ötödik helyről Hulkenberg rajtolhatott, mellőle Grosjean. Webber nem vette jól a rajtot, így a Mercik is megpróbáltak az élre törni. A sorrend Vettel, Rosberg, Webber, Grosjean és Hamilton lett. Raikkönen – aki az utolsó helyről indult (szabálytalan padlólemeze miatt) – jobb első kereke összeért van der Gardéval, ennek következtében megsérült a felfüggesztése és véget ért számára a verseny. 


A 16. körtől indultak be kicsit az események, a 6-7. helyen Sutil és Grosjean csatázott egymással, majd Romain elment Adrian mellett. Eközben a Gutierrez Hamilton párosra megérkezett Hulkenberg. A 20. körben di Resta, Rosberg és Webber üldözte egymást, majd az ausztrál megelőzte a németet. A 26. körre Sutilból, Hamiltonból és Massából álló hármas jött össze. A brit megelőzte a németet, de elrontotta és Sutil és Massa is elment mellette. Közben Alonso Hulkenberget támadta, akit meg is előzött. Pár kör múlva Sutilt már Alonso is megelőzte. Közben a boxban Hulkenberget nem teljesen biztonságosan engedték el és kicsit közel volt Perezhez, de nem értek össze. Nico áthajtásosat kapott, én továbbra is fenntartom, hogy ilyenkor a csapatnak járna a büntetés, nem a pilótának. Sutil visszacsúszott Maldonado és Perez közé, majd Pastor kivezette Adriant a pályáról, de ő is elhagyta az aszfaltcsíkot, aztán mikor visszatért a venezuelai a pályára közel volt, hogy találkozzon Sergioval. A 46. körben Alonso a boxból kijövet a pályát elhagyva előzte meg Vergne-t. Szerintem be tudott volna sorolni Jean-Éric és Massa közé, aztán a két autó közti erőkülönbségből kiindulva meg tudta volna előzni a franciát, ahogyan később Felipe is tette. Két körrel a vége előtt Hulkenberg a két Toro Rosso között elmenve előzte meg Ricciardot és Vergne-t. 
Ezúttal is Vettel léphetett fel a dobogó legfelső fokára, mellé Webber és Rosberg állhatott. Grosjean lett a negyedik, Alonso az ötödik. 

Következő helyszín Austin két hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése