2013. november 17., vasárnap

Egyesült Államok Nagydíja

Vettel a rajtot követően meg tudta őrizni első helyét, Webber visszacsúszott a negyedikre, míg Grosjean szépen feljött a másodikra, Hamilton a harmadikra. Sutil kiesett, miután kicsit összeértek Maldonadoval. 


Bejött a Safety Car. A 9. körre olyannyira lelógott Pastor elsőszárnya, hogy belengették neki a fekete-narancssárga zászlót, Maldonado kiment a boxba lecserélni. A 13. körben Webber külső íven megelőzte a harmadik Hamiltont. Ricciardo, Rosberg és a Raikkönent helyettesítő Kovalainen harcolt a tizenegyedik helyért, majd a finn kiment cserére – jó ötletnek tűnt, hogy pitben előzze meg a többieket, de a 32. körben orrkúpot kellett cserélnie. Közben Rosberg megelőzte Ricciardot, Daniel megpróbálta visszavenni pozícióját, de nem sikerült. A hetedik Vergne-t Gutierrez és Perez is megelőzte. A 27. körben kerékcseréje után Alonso Gutierrez és Perez közé tért vissza, néhány kör múlva megelőzte Estebant. A 35. körben Bottas nagyon szépen megelőzte Gutierrezt. Tíz kör múlva Alonso előzte meg az ötödik Hulkenberget. Újabb tíz kör elteltével Ricciardo és Button harcolt a tízedik helyért, majd megérkezett rájuk Vergne is, de Jenson megelőzte Danielt. A utolsó, 56. körben Alonso és Hulkenberg csatázott még egy kicsit, de nem változott a sorrend. Vergne és Gutierrez kicsit összeakadt, a francia ezért utólag +20 másodpercet kapott, ami annyit változatott, hogy így nem tizenkettedik, hanem tizenhetedik lett. 
Vettel győzött a ma is kiválóan teljesítő Grosjean és Webber előtt. Hamilton és Alonso a negyedik és ötödik helyen zárta a futamot. Őket Hulkenberg, Perez és Bottas követte – Nico és Valtteri nagyon szépen ment egész hétvégén. Rosberg és Button lett még pontszerző.

Az év utolsó futama egy hét múlva, Brazíliában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése