2013. június 10., hétfő

Kanada Nagydíja

Nem igazán volt izgalmas a futam, de valahogy gyorsan eltelt a 70 kör. Vettel, Hamilton a rajt után megtartotta helyét az első sorban, míg a harmadik helyről induló Bottast sorban előzték meg – ez várható volt. Ricciardo megelőzte a 10. Raikkönent – mindketten két hellyel hátrébbról indultak, szabálytalanul hagyták el az időmérőn a boxutcát. 


A 6. körben Vergne is megelőzte a hatodik Bottast, Sutil is megpróbálta, de a német megpördült és visszaesett a 13. helyre. Majd Maldonado csúszott kicsit bele Sutilba, a venezuelai ezért áthajtásosat kapott. Ricciardo és Raikkönen csatázott egymással, amibe Massa is megérkezett. A 12. körben Kimi megelőzte Danielt, majd Ricciardo kiment a pitbe. Az első cserék után az első öt sorrendje Vettel, Hamilton, Rosberg, Webber és Alonso volt. A 23. körben Vergne megelőzte a hatodik Raikkönent, majd Kimi kiment a boxba, amit kicsit elrontottak – eléggé amatőr hiba volt, hamarabb tették le az autót, minthogy feltették volna az új abroncsokat. A 31. körben Webber és Alonso is megelőzte a harmadik helyen autózó Rosberget. A 37. körben Webber és van der Garde összeértek – amiért a holland 10 mp-eset kapott -, így Alonso közelebb került az ausztrálhoz. Néhány körrel később Fernando meg is előzte Markot. A 47. körben Hulkenberg és van der Garde összeértek, Nico defektet kapott és ezzel véget ért a versenye, Giedo maga alá gyűrte az első szárnyát, ő se tudta folytatni. Van der Garde emellett a következő versenyre 5 rajthelyes büntetést kapott, mert az incidens előtt kék zászló ellenére nem engedte el Hulkenberget. A 61. körben Sutil áthajtásosat kapott, mert nem vette figyelembe a kék zászlót -, amit én nem teljesen értek, mert pont döntés nyilvánosságra hozása előtt mutatták, hogy milyen szépen engedte el a többieket, mikor lekörözték. A 63. körben Alonso támadta a második Hamiltont, aki a spanyol első próbálkozását szépen hárította, de a másodikat már nem tudta kivédeni. Két körrel később Lewis közel ért Fernando-hoz, kicsit össze is értek, de nem tudta megelőzni. Gutierrez négy körrel a vége előtt a gumifalban kötött ki. Az utolsó pillanatban Massa megelőzte Raikkönent. 
Vettel győzött Montrealban, Alonso és Hamilton előtt. Nagyon szépen ment ma Vergne, a hatodik helyen végzett és di Resta, aki a hetediken. Massa is sokat javított ő nyolcadikként ért a célba. A mai verseny nem igazán Raikkönené volt – annak ellenére, hogy egy kiállással megoldotta a futamot és, hogy beállította Schumacher (24 egymást követő versenyen való pontszerzés) rekordját (bár ez sem izgatta túlságosan a Jégembert) – „simán” mentek el mellette többször is.

Sajnos a hétvégén egy pályabíró súlyosan megsérült, mikor a Gutierrez autóját szállító vontatójármű átment rajta. A marshall belehalt sérüléseibe. Nyugodjon békében!

Legközelebb 30-án fog a mezőny rajthoz állni Silverstone-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése