2013. május 13., hétfő

Spanyol Nagydíj

Rosberg rajtolt az élről, mellőle Hamilton, a második sorból Vettel és Raikkönen indulhatott, Alonso az ötödik helyről vághatott neki a futamnak. Alonso jól rajtolt, közben Vettel feljött a 2. helyre, pár kanyarral később Fernando már a harmadik volt. 


Hamilton visszaesett, a 8. körben már csak a hatodik volt. A 9. körben Grosjean jobb hátsókerekének felfüggesztése eltört, végetért a versenye. Sutilnak – a boxban – a fékje füstölni kezdett, de folytatni tudta. A 11. körben a cserék után Alonso bejött Rosberg és Vettel közé – ekkor Gutierrez vezetett kiállás nélkül. Néhány körrel később Fernando és Sebastian is megelőzte Nicot – Vettel DRS használata nélkül ment el. Ricciardo megelőzte Hamiltont és di Restát is, ezzel a nyolcadik helyen autózott. Van der Garde bal hátsó kereke legurult, a holland ezután kiállt a boxba. A második cserék után Alonso, Massa, Vettel és Raikkönen volt a sorrend az élen. A 32. körben Kimi megpróbálta megelőzni Sebastiant, de a német visszaverte a finn támadását, egészen a következő körig, mikor Raikkönen elment Vettel mellett. A 36. körben a pitben nem a legjobbkor engedték el Hulkenberget, Vergne épp akkor jött be a boxba, a német nekiment hátulról a franciának. Ezután Hulkenbergnek első szárnyat cseréltek és kapott egy 10 mp-eset. Alonso és Massa egymás után volt kinn kerékcserén, ezt követően a sorrend Raikkönen, Alonso, Vettel és Massa lett. Pár körrel később Fernando megelőzte Kimit. Vergne jobb hátsó kerekéről elrepült a futófelület, így újra ki kellett menjen a boxba. A 40. kör környékén Button harcolt kicsit Gutierrezzel, akit végül megelőzött. Az 59. körben Perez megérkezett Buttonra. Di Resta is elég közel került a végére Rosberghez. Alonso nagyszerűen nyert hazai közönség előtt, a második a kicsit csalódott Raikkönen lett, a harmadik helyen a büntetés miatt kilencedik helyről rajtoló Massa végzett. Mindhárom srác megérdemelte a dobogót. 
Vettel a negyedik lett – nála az első kerékcserét rontották el, szerintem pár körrel előbb kellett volna kihozni. Mögötte Webber végzett, őt Rosberg és di Resta követte. Button lett a nyolcadik. Az utolsó pontszerző-helyeken Perez és Ricciardo ért be. Gutierrez a tizenegyedik lett, Hamilton előtt.

A harc két hét múlva Monte Carlo-ban folytatódik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése