2013. április 21., vasárnap

Bahrain Nagydíja

A rajtot követően Rosbergnek sikerült megtartania első helyét, Vettel-t Alonso megelőzte. Sutil összeért Massa-val és defektet kapott. Vergne kereke is kilyukadt, vele van der Garde találkozott. Két körrel később már Vettel vezetett. A 7. körben Alonso DRS-e nem záródott vissza, így kiment a boxba, hogy visszacsukják neki. Nem sokkal ezután újra használta a nyitható hátsószárnyat, de ezúttal sem tudta visszazárni. A Ferrarinak az ilyen jellegű hibája már a második volt az idényben. A 18. körben Massa jobb hátsó kerekének futófelülete „elszállt”, miközben Vergne-t kitolták a boxba. A 24. körben Rosberget próbálta megelőzni Perez, a csatához Button is csatlakozott, végül megelőzték Nicot. Néhány körrel később a két McLaren Hulkenberggel ugyanezt eljátszotta. Ezalatt Vettel az első helyen egy kerékcserényi időt autózott ki. Button és Perez sok körön keresztül csatázott egymással. Egyszer a mexikói ért hozzá a brit gumijához, de nem lett defekt, máskor Jenson terelte le Sergiot. 


A 33. körben Grosjean megérkezett a McLarenekre, mindkettőjüket megelőzte (Perez kicsit meg is taszította). A 37. körben Massa jobb hátsókereke defektet kapott magától, valami nagyon nem jól volt beállítva a Ferrarin. A 44. körben Grosjean megelőzte a negyedik Webber-t. Két körrel később lett vége a McLarenek csatájának, mikor Perez, majd Alonso is megelőzte Button-t. Grosjean egyre közelebb került di Resta-hoz, akit az 52. körben meg is előzött. Perez még néhány körrel a vége előtt kiterelte Alonsot és ezzel megelőzte. Hamilton és Webber harcolt még egymással jó pár körön keresztül. A végeredmény a tavalyi évhez hasonló lett. Vettel végzett az első helyen, őt Raikkönen és Grosjean követte. 
Én személy szerint örülők Romain dobogójának, megint bizonyította, hogy ő igenis tud. A negyedik di Resta lett, akinek komoly esélyei voltak a pódiumra és az egész versenyen nagyon szépen ment. Őt Hamilton és Perez követte. Webber lett a hetedik, mögötte Alonsoval. Kilencedik lett a pole-ból induló Rosberg, az utolsó pontszerző helyen Button ért be. A dobogón ezúttal is három boldog srácot láthattunk, emellett remek, izgalmas csatákat. Tény, hogy Button és Perez sincs túlságosan elől a világbajnoki tabellán, de szerintem ahogyan nekik hagyták, hogy harcoljanak egymással, úgy kellett volna a maláj nagydíjon a Red Bulloknak és a Mercedeseknek. A mexikói kicsit agresszívan, de szépen csatázott ma a többiekkel. Szerintem az ilyen eseménydús versenyekre van szükség. A héten Kovalainen visszatért a Caterhamhoz, valószínűleg ennek köszönhető, hogy idén először végzett Pic a legelőrébb a két sereghajtó csapatból. 

Három hét múlva Barcelonába utazik a mezőny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése