2012. november 25., vasárnap

Brazil Nagydíj

Egy nagyon izgalmas, eseménnyel teli év volt és ez a mai versenyre különösen igaz volt. Szinte körről körre változott a csapadék mennyisége és a világbajnokság állása, de végül Vettel lett a bajnok – hatodik helyével, sorozatban ez a harmadik világbajnoki címe! 
A futamot azonban Button nyerte, Alonso lett a második, Massa a harmadik. Fernando három ponttal maradt le Vettel-től. 
Webber lett a negyedik, Hulkenberg az ötödik. Schumacher utolsó versenyén hetedik helyen végzett, mögötte Vergne ért célba. Kobayashi és Raikkönen – aki harmadik lett a bajnokságban – szerzett még pontot. Petrov tizenegyedikként haladt át a célvonalon, ezzel a Caterham visszaelőzte a Marussia-t.
A rajt után Massa feljött másodiknak Hamilton mögé, és Button elé. Webber negyedik lett, Alonso feljött az 5. helyre. Vettel visszaesett az utolsó helyre – nem rajtolt túl jól majd hátulról eltalálták és megfordult a pályán. Senna és Perez kiesett. 


A 6. körben Grosjean kicsúszott a gumifalba. Button támadta Hamilton-t, majd a 8. körben meg is előzte, így átvette a vezetést. Webber megpördült, visszaesett a 18. helyre. A 16. körben Massa lelassult, ekkor Alonso negyedik, Vettel ötödik volt. Pár körre rá Hulkenberg megelőzte Button-t. Bejött a Safety Car a 23. körben, mikor a 29-ben kiment, Kobayashi megelőzte Vettel-t. Webber is megpróbálta, de kicsúszott. Hamilton megelőzte a második Button-t, míg Kobayashi Alonso-t, de a spanyol visszavette helyét. Massa megelőzte Vettel-t és Kamui-t is. A 39. körben Raikkönen gyönyörűen megelőzte a tizedik Schumacher-t. Hulkenberg megcsúszott az elsőhelyen, így Hamilton átvette a vezetést. Az 54. körben Raikkönen kicsúszott, a pályának egy hátsó kis útján akart visszamenni, de ott a kapu zárva volt, így vissza kellett forduljon. 


Az 55. körben, mikor Hulkenberg visszaelőzte Hamilton-t, Nico megcsúszott és eltalálta Lewis-t, aki így kiesett. Ezért a német áthajtásos büntetést kapott. Vettel megelőzte a kilencedik Kobayashi-t. A 62. körben Massa elengedte Alonso-t, a spanyol így feljött a második helyre. Három kör múlva Schumacher is elengedte Vettel-t, így hatodik lett Sebastian. A 70. körben Kobayashi kicsit összeért Schumival, di Resta összetörte a Force India-t, majd újra bejött a Safety Car. A biztonsági autó az utolsó méterekre elengedte a mezőnyt, a sorrend nem változott, és így eldőlt a bajnokság.
Lenyűgöző volt ez az év, de én kicsit bánom, hogy vége lett – gyorsan elmentek a futamok –, hiszen ezeket a srácokat utoljára láttuk így, ebben a formában. Remélem a következő év is ilyen izgalmas lesz!

Már csak 111 nap van az Ausztrál Nagydíjig…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése