2011. augusztus 2., kedd

Magyar Nagydíj

A 26. Magyar Nagydíjat a 200. futamát ünneplő Button nyerte Vettel és Alonso előtt.
Hát igen, kicsit más lett, mint az időmérő végeredménye. A rajt után a 100. versenyén induló Rosberg és Schumacher feljött a 4. és 5. helyre.


Hamilton az 5. körben átvette a vezetést. Petrov, Buemi, Barrichello és Alguersuari együtt autóztak. Alonso megcsúszott, így Massa mögé került, aki pár méter múlva visszaengedte maga elé. A 13. körben Schumi vezetett, majd kiment a pitbe. Rá egy körre Button megelőzte Vettelt, a két McLaren volt az élen. Webber is megelőzte Alonsot. A 25. körben a boxból kijövet Heidfeld autója kigyulladt.


Majdnem a verseny felénél Perez kapott egy áthajtásost, mert sárgazászlónál előzött. A 38. körben Alguersuari, Barrichello, Buemi és Petrov újra beállt vonatozni. A 47. körben Hamilton megpördült, így Button olyan közel került hozzá, hogy meg tudta előzni. Lewis nem várta meg míg a forgalom elhaladt, hanem szinte rögtön visszaforgatta az autót, ő is áthajtásos büntetést kapott. Pár kör múlva a két McLaren harca tovább folytatódott az élen, oda-vissza előzgették egymást. Gondolom a boxban örülhettek, annak meg főként, hogy Hamiltonnak rossz volt a gumiválasztása és visszaesett a 4. majd a 6. helyre (a büntetés miatt).
 D'Ambrosio a boxban okozott ijedelmet, megcsúszásával.


A vége felé kialakult egy négyes (ötös) fogat, de nem sokáig. Buemi megelőzte Kobayashit, ezt Alguersuari is megpróbálta, de nem sikerült, koccant a japánnal. 6 körrel a vége előtt Webber és Hamilton utolérte a lekörözött Kobayashit, Lewis kihasználta, hogy Kamui nem rögtön engedte el Markot és egy lendülettel megelőzte mindkettejüket. Di Resta, Buemi (a 23. helyről rajtolt, a múlt heti Heidfeld-es eset miatt) és Alguersuari is pontszerző lett. Sajnos a 2 Lotus és Schumacher nem tudta befejezni a versenyt.
Mindenképp megemlítendő, hogy megható volt a sok lengyel zászló és a „visszavárunk” transzparens.  
A Magyar Nagydíj ismét izgalmas volt – ebbe besegített az időjárás is.

A következő nagydíjra 4 hetet kell várnunk, mely Spa-ban, Belgiumban lesz, augusztus 28-án.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése