2011. augusztus 29., hétfő

Belga Nagydíj

Mozgalmas hétvégét láthattunk (és hallhattunk) – ránk fért a nyári szünet után.
Az időmérőn a Q1 elején Schumacher elhagyta hátsó kerekét és kiesett, a Q2-ben Maldonado Hamiltonnal ütközött.
Vasárnap Rosberg nagyon szépen rajtolt, feljött az 1. helyre. Hátul sokan ütköztek, köztük a Heidfeldet helyettesítő Senna Alguersuari-val. Jaime kiesett a versenyből, Bruno áthajtásos büntetést kapott. Schumacher az utolsó helyről rajtolva a 2. körben már a 13. volt.
3 kör múlva Massa meg akarta előzni Rosberget, de helyette őt előzte meg Alonso és Hamilton. Buemi hátsószárnya ferde volt „egy kicsit” – majd kiszállt a versenyből. A mai versenyen annak ellenére, hogy nem sikerült jól a rajtja Webber úgy ment, mint egy tank, a 9. körben épphogy elvágtatott a rázókövön Alonso mellett. Az ausztrál és a spanyol közti csatába még Sutil is beállt. A 13. körben Hamilton ütközött Kobayashival. Lewis kiesett a versenyből, az incidens után pár másodpercig eszméletlen volt. 
Schumacher a 15. körben 2 kiállással már a 9. helyen autózott. Később Button, Petrov és Perez harcolt egymással. Majdnem a verseny felénél Schumi már a 7., Button a 8. és Maldonado a 12. volt. A 26. körben Jenson megelőzte Rosberget, de a németnek is nyitva volt a hátsószárnya. Hogy miért?
És itt mintha nem történt volna semmi egészen a 41. körig. Ekkor Barrichello „nekiment” Kobayashinak, majd a 42. körben Button megelőzte a 3. Alonso-t és Schumacher az 5. Rosberget.
A futamot Vettel nyerte a szülinapos Webber és az egy tükörrel, törött szárnylappal rendelkező Button előtt. A 4. Alonso, az 5. a 20 éve a Forma 1-ben levő Schumacher lett. Maldonado megszerezte az első pontját, Senna pedig a 13. lett.

Következő állomás Monza, szeptember 11.-én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése