2011. május 8., vasárnap

Török Nagydíj

Elérkeztünk az idény első európai helyszínére, bár a pálya ázsiai oldalon van. Előzésből a mozgatható hátsószárny miatt nem volt hiány.
Az élről – az évben negyedszer – Vettel (pénteken összetörte az RB7-et) indult, aki meg is tartotta helyét. Webber és Hamilton viszont nem rajtolt túl jól. Cserébe öt körön keresztül nézhettük, hogy a két McLaren oda-vissza előzgeti egymást. Lewis a boxban sem bírt magával, ahol Massát előzte meg.


A 12. körben Petrov és Heidfeld autója összeért (szerintem „versenybaleset”, de valamivel a német hibásabb, hiszen az orosz előrébb volt, ráadásul a nagy nyüzsiben nem tudott hová menni). Massa a 18. körtől kezdve támadta Rosberget, akit 22.-ben nem csak a brazil, hanem Button is megelőzött. A német nagyjából itt vesztette el a dobogót. Hamiltonnak is csökkent az esélye, mikor a boxban jobb első kerekével bíbelődtek sokat, bár a 49. körben a negyedik helyen autózó csapattársát támadta, akit egy körrel később meg is előzött. Hat körrel a vége előtt Webber megelőzte Alonsot. A futamot Vettel nyerte, mögötte Webber és Alonso végzett. 
A Ferrari ezzel megszerezte idei évi első dobogós helyezését. A Red Bull is bebizonyította, hogy tudják hozni Isztambulban az első, második helyet – szerintem senkit sem kell emlékeztetni a tavaly történtekre. Kobayashi ment még ma nagyot. Tegnap az időmérőn leállt a motorja a Q1-ben, a 24. helyről indult, de felhozta az utolsó pontszerző helyre. A Mercedesnek nem alakult a legjobban a mai nap, pedig pénteken és tegnap is jól mentek – főként Rosberg. Tegnap a 3. és 8. helyet szerezték meg, ehhez képest 5.- és 12.-ként fejezték be a versenyt.

A következő futam május 22., Catalunya, Spanyolország. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése