2011. május 22., vasárnap

Spanyol Nagydíj

A rajtot követően a 4. helyről rajtoló Alonso gyönyörűen feltört az élre. Webbert Vettel is megelőzte. Button esett sokat vissza. 


Az, hogy ki vezette a mezőnyt, az attól függött, hogy ez a négy pilóta és Hamilton közül ki, mikor ment ki a boxba. Alonso és Webber még a boxban is harcolt egymással. Biztos kedvet kaptak Hamiltontól – két héttel ezelőttről. Lewis több mint 28 körön keresztül autózott Vettel mögött. Mindig egyre közelebb került, de a németet mégsem tudta megelőzni – bár a boxkiállásaik is beleszóltak – valószínűleg a Red Bull a kanyarokra volt beállítva. A furcsa az, hogy eddig itt volt a leghosszabb DRS zóna, de a versenyzőknek nem segített sokat. Aminek azért örülök, mert így nem unfair az előzés. Tény, hogy ahol meghatározó segítséget nyújt, ott van bőven előzés és izgalom, de hosszútávon ez is unalmas lesz. A legjobb példa erre, hogy ha ez már tavaly is lett volna, most Alonso lenne a világbajnok, hiszen könnyedén megelőzte volna Petrovot. Kíváncsi lennék néhány ember véleményére a mozgatható hátsó szárnyról, például Mansellére, Prostéra, Hakkinenére, Raikkönenére.
Megemlíteném még az időmérőt, amin sajnos nem tudott részt venni Heidfeld, mivel a délelőtti szabadedzésen kigyulladt az autója. Ennek ellenére pontszerző, 8. lett. Aki nagyot ment szombaton az Kovalainen volt, bejutott a Q2-be és megszerezte a 15. rajtkockát, a versenyt azonban nem tudta befejezni, ahogy Liuzzi és Massa sem.
A dobogón három boldog srácot láthattunk. A győztes Vettel lett, a második Hamilton, a harmadik Button. Őket Webber és Alonso követte. 

A következő futamra csak egy hetet kell várnunk, mely Monacoban lesz!

2 megjegyzés:

  1. Szia! :D Nem tudok neked hol írni, így írok itt :D Természetesen ehet a csere! Benne vagyok!
    (lewishamiltonfansite.gportal.hu)

    VálaszTörlés
  2. Szia! :D
    Benne vagyok egy Top cserében :) Ki is raktalak :D :)
    Jó lett a cikk! :) :D Grat!
    Alofun

    ( http://www.alofun.gportal.hu/ )

    VálaszTörlés