2014. szeptember 7., vasárnap

Olasz Nagydíj

Hamilton szerezte meg a pole-t, Rosberg előtt. Őket a Williamsek követték Bottas, Massa sorrendben, majd a McLarenek Magnussen és Button. A negyedik sorból Alonso és Vettel indulhatott. A top 10-be még Ricciardo és Perez jutott be.
A rajtnál Hamilton és Bottas is beragadt, így Rosberg állt az élre, mögötte Magnussennel és Massával. 


Az 5. körben Felipe és Lewis is megelőzte Kevint. A 9. körben Rosberg elrontotta a féktávot és így a táblák között el kellett szlalomoznia. Hamilton Massát is megelőzte. A 21. körben a rosszul sikerült rajtja után Bottas már a negyedik Magnussent előzte, bár a finn kerékcseréje után a forgalomba jött be és a kilencedik helyre állt vissza. A 29. körben Rosberg ugyanúgy elrontotta a sikánt, így Hamilton átvette a vezetést. Közben Alonso autója megállt. Bottas megint Magnussent támadta, a dán kicsit leterelte a finnt – Magnussen ezért 5 mp-es büntetést kapott. Szerintem ez kicsit túlzás, persze ésszel és ne őrülten vezessen, de ezek beleférnek, erről is szól a versenyzés. Néhány körrel később az Valtteri megelőzte Kevint. A 39. körben Perez és Button harcolt egymással, előzgették egymást. A 40. körben Bottas Vettelt előzte meg. Közben Ricciardo feljött a hetedik helyre miután megelőzte Buttont és Perezt is. Ezután Jenson és Sergio tovább folytatták csatájukat. A 47. körben Ricciardo már Vettelt is megelőzte. Néhány körrel a kockászászló előtt Gutierrez és Grosjean összeértek, a mexikói saját hibájából adódóan defektet kapott. A verseny után plusz 20 másodpercet adtak Gutierreznek így az utolsó helyen végzett. Az 52. körben Kvyat keresztbe csúszott az első kanyarnál, de gyönyörűen megfogta és ment tovább. Ő is szépen bizonyítja, hogy megérdemelten versenyezhet a Forma 1-ben.
Hamilton nyerte a futamot, Rosberg és Massa előtt. Bottas és Ricciardo végül feljött a negyedik, ötödik helyre. Őket Vettel és Magnussen követte – de Kevin büntetése miatt tizedik lett. Így Perez lett a hetedik, Button és Raikkönen lett még pontszerző. Kvyat lecsúszott a pontokról, de nagyot ment, hiszen a hatodik motor igénybevétele miatt a huszonegyedik helyről kellett rajtolnia.

A következő futam két hét múlva lesz Szingapúrban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése