2014. június 9., hétfő

Kanada Nagydíja

Az időmérőt Rosberg nyerte Hamilton előtt. Vettel a harmadik helyre kvalifikálta magát. Őt a két Williams és Ricciardo követte.


A piros lámpák kialvása után Hamilton jól jött el, de Rosberg volt a jobbik íven. Lewis vesztett egy pozíciót a sorrend Rosberg, Vettel és Hamilton lett. Chilton megcsúszott és Bianchival ütközött, autóik csúnyán összetörtek. Bejött a Safety Car. A 10. körben Hamilton DRS-sel megelőzte Vettelt. Vergne a rajt után megelőzte Alonsot, de a kerékcserék után visszaállt az eredeti sorrend. A 26. körben a kilencedik Massa megelőzte Alonsot. Rosberg elfékezte magát és átvágta a kanyart, és maradt Hamilton előtt. A 37. körtől kezdve Lewis, majd Nico Mercedese is lassult. A 46. körben a kiállások után Hamilton mögé jött vissza Rosberg. A brit elfékezte magát, így a német megelőzte. Aztán Hamilton majdnem visszaelőzte Rosberget, de Lewis átvágta a kanyart és korrektül visszaengedte Nico-t. Hamilton fékjei túlmelegedtek, füstöltek, a boxba kiállva fejezte be a versenyét. Közben Rosbergnek szóltak, hogy vigyázzon a fékjeire. A 50-es körök elejétől összeállt az első négyes Rosberg, Perez, Ricciardo és Vettel. Később az ötödik helytől Hulkenberg, Bottas, Massa és Alonso autózott közel egymáshoz. Valtteri próbálta megelőzni Nicot, de elrontotta és Felipe mögé került. Massa viszont megelőzte Hulkenberget és néhány kör múlva már utol is érte az élbolyt. Olyannyira, hogy mikor Vettel elrontotta az egyik kanyart, majdnem megelőzte. A 66. körben Ricciardo megelőzte Perezt, akinek szintén elszállt a féke. Két kör múlva Daniel Rosberget is megelőzte és feljött az élre. Vettel megelőzte a harmadik Rosberget. Ezután Massa ráment Perezre és nagyon csúnyán összeütköztek. Vettel szépen reagált és védte ki, hogy a fal felé szálló mexikói ne vigye magával. Szerencsére a rajt eleji és a versenyi végi balesetek résztvevői is jól vannak. A futamot Safety Car-os felvezetéssel intették le.
Ricciardo megszerezte első Forma 1-es győzelmét a Kanadai Nagydíjon – a megszokottnál is nagyobb mosoly volt az arcán. Rosberg második lett és idén először Vettel is felállhatott a dobogóra. Button csöndesen felkapaszkodott a negyedik helyre, őt Hulkenberg, Alonso és Bottas követte. Vergne lett a nyolcadik Magnussen és Raikkönen előtt. A kockás zászlót csak tizenegyen látták meg, Sutil csúszott le a pontszerzésről.

Két hét múlva Spielbergbe, Ausztriába utazik a mezőny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése