2012. augusztus 4., szombat

Magyar Nagydíj

Schumacher miatt a mezőny ment egy második felvezető kört. A rajtnál Hamilton megtartotta vezető pozícióját, Grosjean-t Vettel támadta, de nem sikerült megelőznie, így végül Button előzte meg a németet. 
Alonso megelőzte az 5. Raikkönen-t, míg Webber a 11. helyről feljött a 7.-re. A 4. körben Schumacher áthajtásosat kapott, mert gyorsan ment a boxban. A 8. körben Raikkönen közel volt Alonso-hoz, de csak a 20. körben előzte meg, a boxkiállásnál. A 24. körre Webber megközelítette a 6. helyen autózó Alonso-hoz. Grosjean is közel került Hamilton-hoz és Vettel is Button-hoz. A 39. körben Sebastian a boxkiállás után Jenson elé jött vissza. A 46. körben Raikkönen 2.-nak jött ki Grosjean elé, Romain megpróbálta megtartani a helyét, de Kimi kicsit kiterelte. 
Pár kör múlva Maldonado kicsi lekoccolta di Resta-t a pályáról. Pastor ezért áthajtásosat kapott. Az 59. körben Vettel kiment kerékcserére – hátha elfogynak a többiek abroncsai -, így Alonso közel került hozzá, de nem előzte meg. 1 kör múlva Schumacher feladta a versenyt, kiállt a boxba. Remélem, hogy a nyári szünet után szerencsésebb versenyek következnek számára. 
Hamilton másodszor nyert a Hungaroringen, Raikkönen lett a második, míg Grosjean a harmadik.

A következő verseny szeptember 2-án lesz Spa-ban, Belgiumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése