2012. március 25., vasárnap

Maláj Nagydíj

Az eső miatt intermediate gumikkal rajtoltak. Grosjean feljött 3.-nak, de Schumacher-rel összeértek és mindketten megpördültek, Schumi nagyon visszaesett. 


Romain versenye megint véget ért a 4. körben – a kavicságyban kötött ki.  Ismét nem tudtuk meg milyenek igazi versenykörülmények között. A 6. körben a kerékcserék után Perez a 3. volt, Hamilton és Button mögött. A 7. körben bejött a Safety Car, majd 2 kör múlva leállították a versenyt. Kevesebb, mint egy órával később újra indították, mindenkinek esőgumival kellett indulnia – még Vergne-nek és a két HRT-nek is, akik eddig interrel mentek. Button a 15. körben ütközött Karthikeyan-nal, Jenson a boxkiállással sokat veszített. Így a sorrend Alonso, Perez, Hamilton, Rosberg, Vettel és Raikkönen lett. A 9 - 10. helyen Vergne és di Resta előzgette egymást. A 20. körtől lehetett használni a DRS-t, melynek segítségével Vettel és Kimi is elment Rosberg mellett. Webber is megelőzte Nico-t, de saját erőből. Massa-t ma sorban előzték meg, először di Resta, majd Vergne, Button és Ricciardo. Közben Perez a második helyen egyre jobban gyorsult. A 38. kör környékén a versenyzők elkezdték felrakni a közepes gumit, míg Sergio keményet kapott. A 48. körben Karthikeyan kiszúrta Vettel bal hátsó gumiját. 


Az utolsó előtti körben Maldonado kiment a boxba, valószínűleg motorhiba miatt. Schumacher így 10. lett, Vettel előtt, akit ki akartak hívni a pitbe, de szóltak, hogy mégse menjen.
A pódium legfelső fokára Alonso állhatott, a másodikra - az első dobogós helyezését megszerző – Perez, a harmadikra Hamilton. 
Webber 4. lett, Raikkönen és Senna előtt. Vergne 8. lett a két Force India között.
A Ferrari-nál és a Sauber-nél is érthetően kicsordultak a könnyek.
Karthikeyan ma segített két világbajnok dobogóra állási esélyeit tönkre tenni. Tény, hogy az elsőnél Button hibásabb volt, de Vettel-nél egyértelműen az ő hibája volt.
De la Rosa áthajtásost kapott mert az új rajtnál valamelyik szerelője még a rajtrácson volt. A büntetéssel egyetértek, de azzal nem, hogy miért a versenyző kapta (bár nem mintha számított volna), a csapatnak adtam volna - például pénzbüntetést.
A Sauber, a Force India, a Toro Rosso és a Williams rendesen megszorongatták az élmezőnyt.
Button még a piros zászló előtt azt mondta a rádióban: „Olyan, mint egy tó” :)


Három hétig várnunk kell a következő, kínai futamra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése