2015. július 27., hétfő

Magyar Nagydíj

Az elmúlt időszak egyik, ha nem a legizgalmasabb versenye volt a magyar nagydíj. Ez tökéletes megkoronázása volt a 30. hungaroringi futamnak. Tele volt akcióval, melyeket felsorolni is nehéz lenne.
A rajt előtt megható megemlékezést tartottak Jules Bianchiért. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a versenyzők, hanem mindenki a helyszínen és a képernyők előtt összeszorult szívvel állt meg egy pillanatra.
Az időmérőn a Mercedes szerezte meg az első sort, Hamiltonnal a poleban. Vettel indulhatott a harmadik rajtkockából, mellőle Ricciardo, mögüle csapattársa Raikkönen.
A rajtot követően Vettel az élre tört, őt Raikkönen követte. Rosberg a harmadik helyen autózott, míg Hamilton kisodrodása következtében egészen a tizedikig visszaesett. 


A 6. körben szólnak Kvyatnak, hogy engedje el Ricciardot. Később Grosjean és Massa harcolt a boxkijáratnál, amiért a francia 5 másodpercet kapott, nem megfelelő kiengedés miatt. A másik Lotus pilóta, Maldonado áthajtásost kapott miután összeért Perezzel, aki ennek következtében megforgott. Raikkönen panaszkodott az autóra – később kiderült az energiavisszanyerő-rendszerrel volt a baj –, így a lekörözött Alonso visszaelőzte. Hulkenbergnek leszakadt az első szárnya a célegyenesben és a német a falban kötött ki, először virtuális Safety Car volt, majd igazi. A törmelékek takarítása miatt a sor a boxutcán autózott keresztül. A 49. körben Rosberg feljött a második helyre, Raikkönen megelőzésével. Hamiltont a Red Bullok megelőzték, Lewis Ricciardot hasonlóan lökte meg, mint Maldonado Perezt. A brit elsőszárny cseréjét követően visszaesett a tizenharmadik helyre, majd a manőverért áthajtásost kapott. Közben Raikkönen Ferrariját megpróbálták újraindítani, hátha megoldódik a probléma, de nem. Néhány körrel később Kimi végleg kiállt a boxba. Ugyanebben a körben Sainz és Alonso csatázott, míg Verstappen áthajtásost kapott. Maldonado is sok büntetést kapott, mire az egyiket letöltötte, addigra kapta az újat. Rosberg előtt megnyílt a lehetőség, hogy faragjon hátrányából Hamiltonnal szemben, így, hogy a britnél a pontszerzés volt a reális cél. De Nico Ricciardoval ütközött és defektet kapott, a boksz után Hamilton mögött találta magát. Kvyat a második volt, mikor 10 mp-et kapott pályaelhagyásért, de ez nem befolyásolta helyét.
A szenzációs 30. Magyar Nagydíjat Vettel nyerte, Kvyat és Ricciardo előtt. Három vidám srácot láthattunk a dobogón. Őket Verstappen és Alonso követte. A hetedik Grosjeant közre fogta Hamilton és Rosberg. Button és Ericsson lett még pontszerző. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése