2015. június 23., kedd

Osztrák Nagydíj

A lámpák kialvásakor Rosberg lerajtolta a pole-ból induló Hamiltont. A mezőny hátulján Alonso került a fal mellett Raikkönen autója tetejére – kérdéses, hogy a finn magától csúszott meg, vagy a spanyol kicsit megkoccolta hátulról. 


Hat körön át a Safety Car mögött gurult a mezőny. A hetedik körben Sainz és Grosjean érintőse alatt Perez elment a francia mellett, aki hiába próbálta visszavenni helyét. Rosberg a harmincharmadik körben cserélt kereket, egy körrel később követte Hamilton, aki a visszatéréskor átlépte a záróvonalat. Ezért 5 mp büntetést kapott és ettől kezdve csak arra figyelt, hogy a mögötte haladók előtt legalább ekkora előnye maradjon. A harminchatodik körben Vettel kerékcseréjénél adódott egy kis bonyodalom, így a harmadik helyet át kellett adnia Massának. A harmincnyolcadik körben Sainz és Grosjean is feladta a versenyt. A negyvenegyedik körben a Maldonado – Kvyat – Nasr trió, a hatvankettedikben Ricciardo és Nasr előzgetései voltak látványosak. 
A versenyen végül 14 autó látta meg a kockás zászlót, a dobogóra Rosberg, Hamilton és Massa állhatott fel. Mögöttük Vettel, Bottas, Hülkenberg és Maldonado végzett, pontot szerzett még Verstappen, Perez és Ricciardo.
A két McLaren-Honda megint rettenetes hétvégét zárt. Mindkét autójuk 25 rajthelyes büntetéssel indult (kishíján a bejárat melletti parkolóból), Alonso az első körben a baleset, Button a tizedikben az autó hibája miatt állt ki.
Rosberg ismét hozott 7 pontot Hamiltonon, kettejük párharca idén még sok izgalmat ígér.

Következik két hét múlva a Brit Nagydíj Silverstone-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése