2015. május 12., kedd

Spanyol Nagydíj

A rajt után Rosberg megtartotta első helyét, Vettel azonban megelőzte a gyengébben rajtoló Hamiltont. A első kanyarok végére Raikkönen és Massa lépett előre jó néhány helyet. 


A 4. körben Grosjeant előzte meg Maldonado, majd Ricciardo. A 11. körben Ricciardo ment el Verstappen mellett, de a holland azonnal visszavette a helyét. Már ekkor látszott, hogy Rosberget nem lehet megfogni, Vettel és Hamilton között pedig a taktika fog dönteni. Lewis a 14. körben jött először új gumiért (a bal hátsó most is nehezen sikerült), Sebastian a következő körben hibátlan cserével követte. Eközben Maldonado autójának hátsó függőleges vezérsíkja állt igen furcsa szögben, amit a szerelők nagyon lazán oldották meg: egyszerűen letörték a rosszul álló elemet. Alonso fékhibával állt ki a boxba, az emelős szerelő el tudott ugrani a másfél méterrel túlcsúszó spanyol elől. Grosjean szerelője rosszabbul járt, ő ott maradt a túlfutó Lotus előtt, így az el is találta őt. Hamilton második kerékcseréjére a 33. körben került sor, Vettel most nem követte, csak a 41. körben jött ki és Lewis előtt tudott maradni. Valószínűnek tűnt, hogy a brit három, a német két kiállással számol. Hamilton ettől kezdve nagyon jó köröket ment, és mikor az 52. körben harmadszor is cserélt, bőven Vettel elé tudott visszatérni a pályára. Az utolsó kör eseménye volt Sainz és Kvyat látványos összeérintős csatája a kilencedik helyért, a bírók nem láttak szabálytalanságot.
A futamot végül a rajt-cél győzelemmel Rosberg nyerte, a második-negyedik helyen a rajtsorrenddel azonosan Hamilton, Vettel és Bottas érkezett. Raikkönen feljött az.ötödik, Massa pedig a hatodik helyre. Pontszerző lett még Ricciardo, Grosjean, Sainz és Kvyat.

Következik két hét múlva az egyik legklasszikusabb futam Monte Carlo-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése