2015. április 15., szerda

Kína Nagydíja

Végre mind a 20 autó felállt a rajtrácsra, az élen Hamilton, Rosberg és Vettel.


A rajtnál Raikkönen megelőzte a Williamseket és feljött a negyedik helyre, Ricciardo pedig a hetedikről esett vissza a tizenhetedikre. Már itt kialakult az a sorrend, ami nem sokat változott a végéig: az élen a két Mercedes, mögöttük a két Ferrari, majd a két Williams. A 10. körben Verstappen látványosan és erőszakosan előzte meg Ericssont, ugyanebben a körben Hulkenberg feladta a versenyt. Az éllovasok a 14, 15 és 16. körben jöttek először kerékcserére, de a sorrend nem változott. A 18. körben Button megelőzte Alonsot és ezzel feljött a tizenötödik helyre. A 24. körben Sainz váltója rosszalkodott egy kicsit, de aztán a spanyol néhány helyet veszítve tovább tudott menni. Az első négy versenyző a 31 és 36. kör között cserélt abroncsot, a sorrend ezúttal is változatlan maradt. Maldonado hozta a formáját, először a boxbejáratnál sokallt be, aztán néhány kör múlva senkitől sem zavartatva megpördült. A 46. körtől néhány körön keresztül a Button Maldonado csata hozott izgalmakat. Miután Vettel és Raikkönen is lekörözte őket, a nagy adok-kapokban Button úgy gondolta, hogy elfér a venezuelai mellett, de hátulról nekiment. Kicsivel később Maldonado fel is adta a versenyt, Button pedig 5 mp büntetést kapott. Két körrel a vége előtt Verstappen autója a célegyenes közepén megadta magát, a sportbírók képtelenek voltak kitolni a nyitott kapun, így jött a Safety Car, és a mezőny mögötte vonatozva ért be a célba.
A versenyt Hamilton nyerte Rosberg és Vettel előtt.

A sajtótájékoztatón Rosberg Hamilton hibáztatta, hogy túl lassan ment, ezért az ő gumijai jobban koptak, lassabban kellett haladnia és emiatt Vettel kis híján utolérte. Hamilton szerint ő a saját versenyét futotta, később Toto Wolff is neki adott igazat. A legfrappánsabban a zsüritag Brundle fogalmazott: „Ha Rosberg ezen változtatni akart, akkor előzte volna meg Hamiltont”.
A hétvége eseménye volt még, hogy a pénteki 2. szabadedzés alatt egy férfi átfutott a versenyautók között a pályán, mondván, hogy „Csak az egyik Ferrarit akarta vezetni…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése