2012. május 27., vasárnap

Monaco Nagydíja

Tegnap az időmérőn Schumacher szerezte meg a pole-t, aminek nagyon örült, annak ellenére, hogy csak a hatodik helyről rajtolhatott - a spanyol nagydíjon kapott 5 rajthelyes büntetése miatt.
Ez a futam nem volt a legizgalmasabb, de nem volt rossz. A rajtot követően Alonso kicsit összeért Grosjean-nal, aki ennek következtében balra húzott, ahol Schumacher-rel találkozott. A francia megpördült, véget ért a versenye. Kobayashi Button-t koccolta meg. Maldonado és de la Rosa is összeért, egyikük sem tudta folytatni. 


Bejött a Safety Car. A 4. körben kiment, de a 27. körig szinte semmi nem történt. Schumacher támadta Raikkönen-t, aki kicsit összeszedte a mögötte haladókat. A 29. körben Alonso utolérte a 3. helyen autózó Hamilton-t. Egy kör múlva nagyon sokan mentek ki a boxba, Kimi egy kicsit közel ment el az egyik Force Indiás szerelő mellett. Alonso egy körrel később ment ki kerékcserére, mint Hamilton – Lewis elé tudott visszajönni. A 36. körben Perez érdekesen ment ki a pitbe, átvágott Raikkönen előtt, így Kimi-t megelőzte Hulkenberg. Sergio ezért áthajtásosat kapott. 


Ugyanebben a körben körözték le Karthikeyan-t, aki korrektül elengedte a mezőnyt - idei első pozitív cselekedete. A 46. körben Vettel (utolsóként) kiment kerékcserére, Hamilton elé jött vissza. A 60. kör környékén Schumacher lelassult, Vergne, di Resta és Hulkenberg is megelőzte. Button Kovalainen-t támadta, majdnem megelőzte. A 69. körtől nagyon összeállt az első 5-6 autó; Webber, Rosberg, Alonso, Vettel, Hamilton – és Massa. Két kör múlva a Kovalainen, Button és Perez hármas is nagyon közel került egymáshoz, olyannyira, hogy Jenson megpörgött, Sergio lecsúszott az ívről. A brit befejezte a versenyt, míg a mexikói pár körrel később megelőzte a finnt. 
Webber nyert Rosberg és Alonso előtt. 
Massa egész hétvégén jól ment, 6. lett Vettel és Hamilton mögött. A két Force India, Raikkönen és Senna is pontszerző lett. Vergne is lehetett volna, csak ők hamarabb várták az esőt, ezért kiment intermediate-ért. (Csak a futam után szakadt le az ég Monaco-ban.)
Webber lett a 6. győztes a 6. versenyen. Ha ez így folytatódik, akkor év végén csak 4 pilóta lesz, aki nem nyert futamot?! 

Következő helyszín két hét múlva Montreal, Kanada.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése