2011. november 13., vasárnap

Abu Dhabi Nagydíja

Vettel nagyon jól jött el a rajtot követően, de defektet kapott és az autó több helyen is sérült. Fel kellett adnia a versenyt, még Bernie Ecclestone is vigasztalgatta. Alonso feljött másodiknak, Hamilton mögé.


A 11. körben a 2 Sauber megelőzte a 2 Hispania-t. Di Resta és Buemi előzgette egymást oda-vissza. A brit megcsúszott, így a svájci jött ki győztesen kettejük csatájából. A 15. körben Webber megelőzte Button-t, de Jenson visszaelőzte.


Buemi kiesett a versenyből, láthatóan ez megviselte. Maldonado box áthajtásos büntetést kapott, figyelmen kívül hagyta a kék zászlót. A 30. körben Massa és Webber előzgette egymást. 3 kör múlva beérték a - lekörözött – Alguersuari-t és Maldonado-t. Ők saját harcukra koncentráltak, így feltartották Felipe-t és Mark-ot. A verseny után időbüntetést kaptak, de ez semmit nem befolyásolt. Senna is kapott box áthajtásosat, ugyanazért, amiért Maldonado. A 42. körben Webber megelőzte Button-t, az ausztrálnak azonban még ki kellett mennie még egy kerékcserére. Vettel kiesésével Hamilton - két kanyar kivételével - rajt-cél győzelemmel nyerte meg a futamot, Alonso és Button előtt. 
Két nap múlva Újoncteszt ugyanitt! 
Két hét múlva pedig az évadzáró Brazil Nagydíj!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése