2011. október 16., vasárnap

Korea Nagydíja

A rajtot követően Vettel megelőzte Hamilton-t. Button sokat esett vissza. A 7. körben Alguersuari megelőzte di Resta-t, így 10. lett. A 14. körben a boxból kijövet Rosberg és Button előzgette egymást, amiből a német jött ki győztesen.


Aztán mikor Alonso jött ki a boxból, Schumacher autója majdnem találkozott az övével. Rá egy körre Petrov hátulról nekiment Schuminak, sajnos mindketten feladták a versenyt. Az orosz a verseny után az indiai nagydíjra 5 rajthelyes büntetést kapott. „Mindannyian emberek vagyunk, és a cselekvés tartogat hibákat. Nem feltétlenül volt ez veszélyes. Ilyen versenyhelyzetek megtörténnek.” – nyilatkozta Schumacher az esetet követően és egyetértek vele. Igaz, hogy végül is Vitaly miatt esett ki, de versenyhelyzet volt.


Maldonado áthajtásos büntetést kapott, szabálytalankodott a box bejáratánál. A 27. körben Massa és Alonso megelőzte Rosberg-et. 5 kör múlva Buemi megelőzte di Resta-t, így 10 lett. Körül-belül a 33. körtől mintha nem történt volna semmi. Webber támadta Hamilton-t, még kerékcserére is együtt mentek ki. A 34. körben Mark megelőzte Lewis-t, de a brit visszaelőzte. Legközelebb a 49. körben újra megelőzte, de Hamilton megint vissza tudta előzni (a DRS-sel). Az utolsó körben Alguersuari megelőzte Rosberg-et, így 7., Buemi pedig 9. lett (di Resta előtt). Jó hétvége volt ez a Toro Rossonak. A Saubernek kevésbé, nem lettek pontszerzők, és Kovalainen is előttük végzett a 14. helyen. 
A futamot Hamilton és Webber előtt Vettel nyerte. A Red Bull ismét megnyerte konstruktőrök bajnokságát. Adrian Newey-nek ez a 8. bajnoki címe. 

A következő futam egy új helyszínen, Indiában lesz október 30.-án! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése