2011. szeptember 11., vasárnap

Olasz Nagydíj

Az utolsó európai helyszínen a rajtot követően Alonso feljött az első helyre, Schumacher pedig a harmadikra Vettel mögé. Liuzzi megcsúszott és beletalált Petrov, Rosberg autójába. Mind hárman fel kellett adják a versenyt. Barrichello és Buemi autójában is kárt okozott. Ezért Vitantonio öt rajthelyes büntetést kapott a következő futamra.


Az 5. körben Webber ütközött Massával, Vettel visszaelőzte Alonso-t. Rá egy körre Mark nem tudott megállni és a falba csúszott. Hamilton régóta támadta Schumi-t, de csak a 13. körben tudta megelőzni a DRS segítségével, de néhány másodperc múlva a német (simán) visszaelőzte. 


Nemsokára Button is megérkezett rájuk. Gyönyörű volt, amit műveltek. Jenson jött ki győztesen hármuk harcából. Michael, majd Lewis is kiment a boxba. Hamilton Schumacher mögé tért vissza, tehát minden maradt a régiben. Button olyannyira elment, hogy a 27. körben már Alonso-t támadta. A következő körben Hamilton újra megelőzte Schumit, ezúttal maradt ez a felállás. A 34. körben Button a lekörözött Barrichello mellett akart elmenni, de ő nem engedte el, még a pitben sem. A 36. körben Jenson megelőzte Alonso-t. A 38. körben Senna megelőzte Buemit.
A futamot Vettel nyerte, aki három éve itt szerezte első pole-ját és győzelmét. Láthatóan meg is hatotta ez az emlék. A második Button lett, a harmadik az olasz Ferraris Alonso – rá az utolsó körökben megérkezett Hamilton. 
Schumacher ötödik lett, így az öt világbajnok egymást követően ért a célba. Alguersuari a hetedik lett, Senna pedig a kilencedik, ezzel megszerezte első 2 pontját. 9-en sajnos nem tudták befejezni a versenyt. 

A következő nagydíj már Ázsiában, Szingapúrban lesz, szeptember 25.-én! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése