2015. szeptember 21., hétfő

Szingapúr Nagydíja

A fontos dolgok nagy része már szombaton eldőlt: az időmérőt Vettel nyerte Ricciardo és Raikkönen előtt, Kvyat lett a negyedik és a két Mercedes csak utánuk, Hamilton – Rosberg sorrendben.


A rajt tisztára sikerült, néhány nem túl meggyőző előzési kísérlettel, komolyabb eseményt csak Verstappen rajtrácson ragadása jelentett. Jó néhány körös vonatozás után Massa boxkiállása után ütközött Hulkenberggel. A német nem igazán értette, miért is volt ő a hibás, mindenesetre a versenyének vége lett. A Safety Car ideje alatti kerékcserék nagy vesztese Kvyat lett, akit mindkét Mercedes megelőzött a boxban. A 27. körben Hamilton lassulni kezdett, egyre többen mentek el mellette, majd a 33. körben ki is állt, egyidőben Alonsoval. Ugyanígy járt Massa még a 31. körben. Aztán a 37. kör hozta azt az eseményt, amilyet nagyon ritkán látni, de idén már másodszor fordult elő: egy ember sétált komótosan a pálya szélén, majd a elszáguldó autók mellett szép kényelmesen kimászott a falon. A Safety Car vesztese ismét Kvyat lett, akit Bottas tudott a boxban megelőzni. Mikor a 40. körben a biztonsági autó elhagyta a pályát, az újonc Rossi az élmezőny közepén ragadt: nem igazán tudta, hogy elmehetne a Safety Car mellett, rádiója pedig elromlott. Az 53. körben a második McLaren is megadta magát. Ezután már csak a Verstappen – Sainz duó páros előzései hoztak eseményt, és az, hogy a verseny vége előtt a csapat utasította a hollandot, hogy engedje maga elé a spanyolt, de ő ezt nem tette meg.
A versenyt végül Vettel nyerte meg, mind a rajt után, mind a biztonsági autós zöld zászló után magabiztos 3-5 mp-es előnyt szerezve és tartva Ricciardo és Raikkönen előtt. Utánuk Bottas, Kvyat, Perez következett. Pontot szerzett még Verstappen, Sainz és Nasr. 
Így, hogy sem a rajtrács elején sem a dobogón nem volt Mercedes, a nagy kérdés, hogy véget ért-e uralkodásuk, vagy csak kisiklás volt részükről ez a hétvége?

Hamar ki fog derülni, egy hét múlva (kora reggel) a Japán Nagydíj Suzukában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése