2015. április 21., kedd

Bahrain Nagydíja

Az év negyedik versenyén Button nem tudott rajthoz állni, Massa autója pedig nem indult el a felvezető körre, így a boxutcából rajtolt. Az első kockákból Hamilton, Vettel, Rosberg és Raikkönen indulhatott.


Az első kanyar végére Raikkönen megelőzte Rosberget, a német a 4. körben vette vissza a harmadik helyet. A 9. körben Nico megelőzte Vettelt is. A kerékcserék után ismét Vettel került Rosberg elé, aki azonban Hamilton pitből való kiérkezése mögött látványosan visszaelőzte Sebastiant. A 25. körben Nasr, Massa és Maldonado boxutcai versenyéből a venezuelai került ki győztesen. A harmincadik körben Massa megelőzte egykori csapattársát, Alonsot. A 33 és 35. körben cserélt kereket Vettel és Rosberg, a Ferraris ismét a Mercedes elé került. A 36. körben Vettel elvétett egy kanyart, így Rosberg elment mellette, ráadásul még egy új orrkúpért is be kellett mennie a pitbe. A 40. körben hosszú üldözés után Vettel kis híján nekiment hátulról Bottasnak. Az 56. körben Rosberg rontott el egy kanyart, Raikkönen megelőzte és feljött a második helyre.
A bahraini nagydíjat Hamilton nyerte, Raikkönen és Rosberg előtt. A negyedik helyen Bottas, az ötödiken Vettel végzett. A látványos tűzijáték közepette Ricciardo motorja méterekkel a cél előtt szinte felrobbant, de az ausztrál éppen át tudott haladni a célvonalon.

Következik május 10-én az első európai futam Barcelonában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése