2015. június 8., hétfő

Kanada Nagydíja

A rajtrács eleje a megszokott (Hamilton, Rosberg), a vége azonban meglepő volt: 20. Button (alkatrészcserékért 15 hely, az időmérőn nem is indult), 19. Verstappen (a Monaco-i baleset és motorcsere miatt 15 hely), 18. Vettel (piros zászló alatt előzött a P3-ban, az időmérőn 16., 5 rajthely büntetés).
A hibátlan rajt után nem sok változás történt. 



Vettel a 4. körben izgalmas körülmények között előzte meg Alonsot, majd beszorult az Ericsson-Massa párharc mögé, és elsőként jött ki kereket cserélni. Közel húsz körön keresztül csak Massa és Vettel előzései jelentettek eseményt, miközben a két Mercedes elhúzott a mezőnytől. Raikkönen a 27. körben jött kereket cserélni és rögtön utána látványosan megpördült és elveszítette a biztos haramdik helyét. A 44. körben Vettel megelőzte Hulkenberget, a sikánban a két autó majdnem összeért, Nico a rázókőre hajtott és megpördült. A 47. körben Alonso autója megadta magát. Az 50. körben Grosjean előzte Stevens-t, még nem haladt el mellette, mikor ráhúzott. A bal hátsó kereke bánta, szerencséjére éppen a boxutca bejáratánál történt az eset. Az 58. körben Button is kiállni kényszerült, így az egyik Mclaren-Honda sem jutott el a kockás zászlóig.
A versenyt rajt-cél győzelemmel Hamilton nyerte Rosberg és Bottas előtt. A további sorrend: Raikkönen, Vettel (13 helyezést javítva), Massa (a 15. rajtkockából), Maldonado (idén először pontszerző), Hulkenberg, Kvyat és Grosjean.

A következő verseny két hét múlva Ausztriában, a Red Bull Ringen lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése